fbpx

Cât costă un loc în mașinile care-i trec pe ruși granița cu Georgia

Tinerii din Rusia caută tot felul de strategii să iasă din țară. Ca să treacă granița, ei ajung să plătească la filtrul de poliție până la 15.000 de ruble, iar cei care au mașină cer până la 1.000 de dolari pentru un loc în autoturism. Localnicii de la frontiera cu Georgia au dezvoltat mici afaceri odată cu ordinul de mobilizare și își vând bicicletele cu prețuri uriașe celor care au nevoie de ele, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei mai siguri că vor pleca sunt cei care au bani. Un tânăr care a plecat din Moscova în Georgia a povestit pentru o publicație care acoperă Caucazul cât l-a costat să plece din țara lui natală. Doar pentru filtrul de poliție, tânărul a plătit 15.000 de ruble, echivalentul a 260 de dolari, iar costul la graniță este de aproximativ 200 de dolari.

Același articol arată că localnicii din zonă au dezvoltat mici afaceri odată cu ordinul de mobilizare.

Cei care trec granița cu mașina cer între 800 și 1000 de dolari pentru un loc în autoturism, în timp ce localnicii din zonă vând biciclete cu prețuri cuprinse între 200 și 900 de dolari.

Dacă la ieșirea din țară sunt cozi, la intrare este pustiu. Un rus a filmat un avion gol în timp ce se întorcea acasă. Bărbatul a rezervat un bilete de avion cu destinația Moscova, iar în momentul în care a urcat în avion și-a dat seama că el și fiul lui sunt singurii pasageri.

Nu același lucru se întâmplă cu zborurile de ieșire din țară care sunt pline. Până acum peste 300.000 au reușit să fugă din Rusia. Autoritățile au amplasat în apropiere de granițe centre de recrutare încercând să îi determine pe tineri că meargă la Operațiunea Specială a lui Putin și să nu mai fugă din țară. Între timp în mai multe regiuni din țară oamenii se revoltă, iar în unele cazuri au apelat chiar și la violență în speranța că vor alunga comisiile de recrutare.

Articole asemănătoare

Back to top button