fbpx

Biroul național Interpol a cerut celui de la Lyon anunțarea în căutare internațională a lui Platon și Cavcaliuc

Biroul național Interpol din Republica Moldova a cerut celui de la Lyon anunțarea în căutare internațională a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon și a ex-șefului adjunct al Inspectoratului Național al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către Viorel Țențiu, șeful Biroului Național Central al Interpol din R. Moldova.

Republica Moldova a înaintat solicitările pentru a-i anunța în căutare internațională pe Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc. În cazul lui Veaceslav Platon solicitarea este pentru arest și extrădare; în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc este solicitată localizarea acestuia”, a declarat Viorel Țențiu pentru portalul nostru.

Amintim că Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova la mijlocului lunii iulie. Acesta a fost ulterior surprins de cel puțin două ori în Regatul Unit. Mai mult, însuși Platon și-a publicat pe Facebook intenția de a organiza întâlniri cu moldovenii din orașul Northampton.

Gheorghe Cavcaliuc a plecat din R. Moldova în preajma alegerilor parlamentare din anul curent, fiind surprins și el în Regatul Unit. Liderul Partidului PACE are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, în care unii colegi de formațiune l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, acesta având nevoie de spitalizare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button