fbpx

Avertismentul lui Biden pentru Erdogan: Să nu se mai precipite. Nu face bine alianței dintre SUA și Turcia

Joe Biden va transmite un avertisment, duminică, liderului turc Erdogan, în momentul în care cei doi lideri se vor întâlni pentru o discuție în contextul summit-ului G20 de la Roma. Președintele american îi va transmite lui Erdogan să „evite acțiunile precipitate care erodează relațiile SUA-Turcia”, relatează Digi24, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul vine după ce Erdogan a stârnit un scandal imens la începutul lunii după ce a cerut ca 10 ambasadori, inclusiv cel american, să fie declarați „persona non grata” pentru că au cerut eliberarea unui prizonier politic al regimului de la Ankara.

„În mod cert, președintele va transmite că trebuie găsite feluri mai bun de a evita crizele și că acțiunile precipitate nu vor aduce beneficii relației și alianței dintre Turcia și Statele Unite”, a spus un oficial american înainte de întâlnirea dintre Biden și Erdogan.

Biden, care se află la Roma pentru summit-ul G20, va discuta cu Erdogan și despre solicitarea Turciei de achiziționare de avioane de luptă F-16, despre relațiile de alianță cu SUA și alte probleme regionale, precum cele legate de Siria sau Libia.

Parlamentarii americani i-au cerut lui Biden să nu vândă avioane F-16 Turciei și au amenințat că vor bloca un astfel de export pe motiv că Turcia a cumpărat sisteme de rachete rusești și că „se comportă ca un adversar”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button