fbpx

Autoritățile ucrainene, despre atacul de la Kremenciuk: Oamenii au ignorat sirena. Victimele ar fi putut fi mai puține

Numărul mare de victime ale atacului rusesc cu rachete asupra mall-ului „Amstor” din Kremenciuk ar fi putut fi evitat dacă oamenii care se aflau în interiorul mall-ului ar fi părăsit în mod responsabil mall-ul și s-ar fi pus în siguranță într-un adăpost antiaerian după ce au început să sune sirenele care avertizau raidul aerian, relatează Ukrainska Pravda.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Numărul victimelor ar fi putut fi semnificativ mai mic dacă toată lumea ar fi luat în mod responsabil măsurile de siguranță corespunzătoare atunci când sirenele au au început să sune. Trăim vremuri în care ignorarea sirenei poate costa viața. La auzirea semnalului, toată lumea trebuie să părăsească imediat clădirea și să meargă la cel mai apropiat adăpost”, a spus Oleksandr Khorunzhyi, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a spus miercuri că informațiile potrivit cărora Rusia a atacat cu rachete mall-ul din Kremenciuk este o „știre falsă”, scrie hotnews.ro, cu referire la TASS.

„O încercare de a pretinde că forțele ruse au lovit un mall din Kremenciuk pe 27 iunie este cea mai recentă flagrantă provocare a regimului lui Zelenski. Regimul de la Kiev a susținut că în mall se aflau aproximativ 1.000 de civili etc. Din păcate, toate aceste știri false au fost difuzate”, a declarat miercuri Zaharova la o conferință de presă.

Marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, general-locotenentul Igor Konașenkov, a raportat că Forțele Aerospațiale Ruse au efectuat „lovituri chirurgicale de înaltă precizie” hangarele care conțineau arme furnizate de SUA și UE, în apropierea unei fabrici de mașini rutiere.

Atacul rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk a ucis cel puțin 18 persoane, potrivit salvatorilor, în timp ce un număr de 59 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar alte alte 36 de persoane sunt date dispărute.

Articole asemănătoare

Back to top button