fbpx

Autoritățile SUA cer eliminarea TikTok-ului de pe platformele Google Play și App Store

TikTok este prima rețea de socialiare de origine chineză care a reușit să prindă tracțiune și în afara țării de origine. Totuși, pe parcursul ascensiunii acesteia, mai multe rapoarte privind confidențialitatea datelor și felul în care acestea sunt folosite, cât și discriminarea algoritmică au devenit subiectul mai multor discuții, care au culminat cu posibilitatea interzicerii TikTok în SUA, în timpul mandatului lui Donald Trump. Aceste discuții apar din nou, fiind aduce în spațiul public de Brendan Carr, comisarul Comunicațiilor Federale din SUA (șeful FCC), care cere interzicerea aplicației pe baza faptului că date cetățenilor americani sunt accesibile din China, scrie go4it.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful FCC cere de la Apple și Google eliminarea TikTok pe baza colectării de date pentru China

Brendan Carr a publicat pe Twitter o scrisoare adresată celor doi conducători ai companiilor Apple și Alphabet, Tim Cook și Sundar Pichai, în care avertizează despre faptul că TikTok colectează foarte multe date „sensibile” de la utilizatorii de iOS și Android, care pot fi apoi accesate de guvernul de la Beijing.

„Este clar că TikTok reprezintă un risc inacceptabil la securitatea națională din cauza faptului că aceste cantității mari de date sunt accesibile Beijingului, fără limite. Comportamentul TikTok și declarațiile eronate referitoare la accesul nelimitat pe care persoane din Beijing le au asupra datelor utilizatorilor din SUA, pun aplicația în afara politicilor de conformitate pe care ambele companii ale voastre le impun tuturor aplicațiilor să le respecte, pentru a rămâne disponibile pe magazinele voastre de aplicații”, spune Carr în scrisoarea sa.

„TikTok nu vede doar clipurile video cu dansurile utilizatorilor. Colectează și istoricul căutărilor, navigării, butoanele de pe tastatură apăsate, identificatoare biometrice, ciornele mesajelor și metadata, plus că are deja colectat textul, imaginile și clipurile video stocate în clipboard-ul dispozitivului.”, continuă Carr într-un alt tweet.

Acesta sugerează că TikTok încalcă regulamentele de colectare și confidențialitate a datelor impuse de App Store și Google Play Store, cerând astfel eliminarea aplicației din aceste magazine, cel puțin în SUA.

Eliminarea aplicației de pe platformele mobile ar oferi o lovitură majoră pentru rețeaua TikTok, care este în ultimii ani cea cu cea mai rapidă creștere din piață și, totodată una dintre cele mai populare din lume, depășind chiar și timpul de vizionare pentru clipuri video de pe YouTube. TikTok este constant cea mai descărcată aplicație în topurile magazinelor, dar și una dintre cele care aduce cele mai mari încasări din comisioanele pentru Apple și Google.

De curând, TikTok a început să redirecționeze datele din SUA către servere Oracle Cloud, care se află pe pământ american.

Articole asemănătoare

Back to top button