fbpx

Autocar plin cu români, implicat într-un accident în Bulgaria: Patru persoane au murit

Trei români și un cetățean străin au murit în Bulgaria după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident. În autocar erau 26 de pasageri, majoritatea români.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițial, DSU a anunțat că patru români au murit, însă ulterior reprezentanții MAE român au precizat că este vorba de trei victime de cetățenie română și o alta de altă naționalitate, scrie presa română.

„Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii ambasadei până în prezent, în urma acestui accident patru persoane, între care trei cetăţeni români, au decedat şi nouă au fost rănite. Persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicalã din zonă”, a precizat MAE.

MAE susține că în autocar erau 26 de persoane, după ce iniial DSU anunțase că erau 25 de pasageri, între care sapte turci, restul români.

Cinci români răniți, transferați la București

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, cinci pacienți români internați la spitalele din Bulgaria vor fi transferați în România. Unul dintre răniți a fost operat, a precizat Raed Arafat.

„În urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a 5 pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Transferul pacienților români se va realiza cu elicoptere SMURD aflate în dotarea IGA”, a precizat ulterior DSU.

Cum s-a produs accidentul din Bulgaria

Potrivit DSU, accidentul s-a petrecut sâmbătă dimineață în jurul orei 01:30. În autocarul înmatriculat în România se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a anunțat DSU inițial.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo). Autocarul a lovit o mașină parcată pe marginea drumului, după care s-a izbit de copaci. Potrivit presei bulgare, pasagerii din mașina parcată tocmai iesiseră din aceasta, astfel că au supraviețuit.

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați, a precizat DSU.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

Articole asemănătoare

Back to top button