fbpx

Autoarea „Harry Potter” a donat 15,3 milioane de lire sterline pentru cercetarea tratamentului sclerozei multiple. De această boală murise și mama sa

Scriitoarea J.K. Rowling a donat 15,3 milioane de lire sterline pentru a sprijini cercetarea dedicată tratamentului sclerozei unui centru care poartă numele mamei sale decedate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Banii donați vor fi folosiți pentru crearea a noi spații la Clinica de Neurologie Generativă „Anne Rowling” din cadrul Universităţii din Edinburgh, informează Agerpres.

Sperăm că donaţia va avea un impact de durată asupra persoanelor care suferă de această boală şi asupra familiilor acestora”, menționează experții din cadrul universității.

Mama autoarei celebrei serii „Harry Potter” a murit de scleroză multiplă la vârsta de 45 de ani. Clinica fost inființată în 2010, în urma unei donații anterioare și a fost numita în memoria mamei sale.

Donaţia făcută de Rowling va sprijini proiecte de cercetare axate pe dizabilităţile invizibile cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu scleroză multiplă, cum ar fi tulburările cognitive şi durerile.

Viziunea clinicii „Anne Rowling” este de a oferi tuturor persoanelor care suferă de scleroză multiplă sau de alte boli neurodegenerative posibilitatea de a participa la o suită de studii clinice”, a declarat Siddharthan Chandran, directorul clinicii.

J.K. Rowlingeste este autoarea celei mai vândute serii de cărți din istorie „Harry Potter”. Scriitoarea a câștigat numeroase premii. Cartea s-a vândut în peste 500 de milioane de exemplare.

Autoare: Cristina Darii, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button