fbpx

Austria instituie o a treia carantină totală după Crăciun. Populația va petrece Anul Nou în lockdown

Austria anunță că va institui o a treia carantină totală începând cu 26 decembrie, în încercarea de a opri pandemia de coronavirus, a anunţat vineri executivul de la Viena. Populația va petrece astfel Anul Nou în lockdown

„În perioada 26 decembrie – 24 ianuarie, restricţiile de circulaţie se vor aplica din nou pe tot parcursul zilei”, a indicat guvernul într-un comunicat, informează AFP, citată de digi24.ro. Până acum, restricţiile de circulaţie au fost decretate între orele 20:00 şi 06:00.

Printre măsurile anunțate se regăsesc și închiderea din nou a magazinelor şi a şcolilor până la 18 ianuarie. Deschiderea staţiunilor de schi este lăsată însă la latitudinea autorităţilor locale şi regionale.

Din 15 ianuarie, doar persoanele care au făcut un test antigen vor putea reveni la viaţa socială înainte de ridicarea generală a restricţiilor pe 24 ianuarie, a precizat guvernul.

„În cursul săptămânii 18 – 24 ianuarie, şcolile, magazinele şi restaurantele vor fi deschise pentru toţi cei care au făcut un test antigen în urmă cu mai puţin de o săptămână”, se arată în comunicat.

Profesorii, comercianţii care vin în contact cu clienţii şi şoferii din transportul în comun vor fi testaţi săptămânal începând din 18 ianuarie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button