fbpx

Atentat cu mașină-capcană în Afganistan: 14 morți și mai mulți răniți. Atacul, revendicat de talibani

Cel puţin 14 soldaţi afgani au fost ucişi în urma exploziei unei maşini-capcană în provincia Nangarhar din estul Afganistanului, a anunţat sâmbătă un consilier local, citat de DPA, potrivit Agerpres. Atacul a fost revendicat de talibani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atacul, comis de un jihadist sinucigaş care conducea vehiculul, a vizat o bază militară din district, potrivit consilierului Ajmal Omar.

Pe lângă soldații care au murit, alţi patru au fost răniţi în explozia care a avut loc sâmbătă dimineaţă în districtul Shrizad al provinciei, a adăugat consilierul.

Între timp, o sursă de securitate din provincie a confirmat atacul asupra bazei, fără a da alte detalii în acest moment.

Atacul, revendicat de talibani

Talibanii au revendicat atacul de la baza militară din provincia Nangarhar.

Potrivit unui purtător de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, în total 50 de soldaţi se numără printre morţi şi răniţi.

Atât militanţii talibani, cât şi cei ai Statului Islamic sunt activi în provincie şi lansează ocazional atacuri la scară largă sau redusă împotriva forţelor de securitate.

Lupte în mai multe provincii

În provincia centrală Wardak, ciocniri între poliţie şi miliţia unui comandant local au ucis şapte membri ai miliţiei, a anunţat vineri seară Ministerul de Interne afgan.

Violenţele au rănit alţi nouă membri ai miliţiei şi câţiva poliţişti.

Poliţia a arestat 68 de membri ai miliţiei care perturbau activităţile forţelor de ordine în districtul Behsood al provinciei, a declarat ministerul.

Cu toate acestea, un parlamentar local din Wardak, Mahdi Rasikh, a contrazis ministerul, afirmând că poliţia a deschis focul la o demonstraţie paşnică în districtul Behsood, omorând cel puţin 11 persoane şi rănind alte 20.

Ciocnirile – potrivit lui Rasikh – au izbucnit când şeful poliţiei a spus că va începe o operaţiune împotriva comandantului local, cunoscut ca Alipoor, din comunitatea etnică Hazara.

În altă parte, în provincia Kandahar (sud), o bombă plasată la marginea drumului a ucis trei civili în districtul Panjwaee al provinciei, a declarat poliţia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button