fbpx

Atac cu rachete rusești în regiunea Odesa: 4 morți, printre care o fetiță de 10 ani

Un atac cu rachete al Rusiei a ucis patru persoane miercuri, în districtul Odesa din sudul Ucrainei. Printre victime se află și o fetiţă de 10 ani, a declarat guvernatorul regional, Oleh Kiper.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oleh Kiper a indicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că unul dintre răniţi se află în stare gravă după ce i-au fost amputate picioarele, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Echipele de urgenţă se află pe teren, a precizat el, iar „medicii fac tot ce pot”.

Oficialii ucraineni presupun că au fost rachete balistice Iskander-M, care au lovit între orele 18:00 şi 18:30 (15:00-15:30 GMT) şi au avariat, de asemenea, o infrastructură de transport, inclusiv camioane ce staţionau în zonă.

Armata ucraineană a declarat, la rândul său, că atacul pare să fi vizat facilităţi de transport. O staţie de benzină a fost lovită, ceea ce creşte riscul de explozii în zonă.

Acesta este al doilea atac asupra Odesei în ultimele 24 de ore. În noaptea de marţi spre miercuri, Rusia a atacat regiunea Odesei cu drone şi rachete. Ruşii au lovit infrastructura critică, de transport şi logistică, iar doi angajaţi ai unei companii de transporturi au fost răniţi, potrivit Unian.

Odesa, unul dintre cele mai aglomerate porturi din Ucraina, a fost o ţintă frecventă a atacurilor ruseşti în războiul care durează de 25 de luni, notează Reuters.

Articole asemănătoare

Back to top button