fbpx

Atac cu rachete asupra orașului Nicolaev: Rușii minează infrastructura critică din regiunea Zaporojie

Rușii au bombardat cu rachete S-300 orașul Nicolaev noaptea trecută, susține guvernatorul Vitali Kim, într-o postare pe Telegram, potrivit Kyiv Independent.  Forțele ruse au lansat 18 drone Shahed în Ucraina, cinci dintre ele fiind doborâte de armata ucraineană deasupra regiunii Nicolaev. În același timp, rușii minează infrastructura critică din Zaporojie, susține primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, într-o postare pe Telegram. Între timp, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, transmite că forțele ucrainene avansează la sud de Bahmut.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe Telegram, Maliar a spus că nu a existat nicio schimbare a pozițiilor pe flancul nordic. Ea nu a oferit alte detalii, dar atenția în ultimele zile s-a concentrat asupra satului Klishchiivka, situat la sud de Bahmut.

Anterior, colonelul Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, a declarat că se „fac progrese” în jurul orașului. Forțele ruse au capturat Bahmut în mai și se luptă să mențină controlul.

„Luptele aprige” au continuat în zonele sudice ale orașelor Melitopol și Berdeansk, spune Maliar, precizând că ucrainenii „își consolidează câștigurile în acele zone”.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski a spus că nu simte nicio „presiune” pentru a avansa mai repede cu contraofensiva. „Astăzi, inițiativa este de partea noastră”, a declarat Zelenski pentru postul american ABC. „Avansăm, deși nu atât de repede [cum ne-am dori]. Dar avansăm.”

Rușii minează infrastructura critică din regiunea Zaporojie, spune primarul din Melitopol

Forțele ruse au început să mineze infrastructura critică în părțile ocupate ale regiunii Zaporojie, susține primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, într-o postare pe Telegram, relatează Kyiv Independent.

„Inamicul pune în pericol locuitorii teritoriilor ocupate”, a spus Fedorov.

Orașul Melitopol a fost capturat și ocupat de ruși la scurt timp după începerea războiului.

Fedorov spune că rușii au minat o magistrală de apă care alimentează orașul cu apă potabilă. El a spus că rețelele electrice au fost, de asemenea, minate, lăsând vulnerabile rezervele de energie și apă ale orașului.

El susține că trupele ruse continuă să mineze centrala nucleară Zaporojie, plasând explozibili în încăperile tehnice și de mașini.

Centrala nucleară Zaporojie a fost capturată de forțele ruse în martie 2022. Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) nu a găsit explozibili la fața locului, însă ocupanții ruși nu au permis inspectorilor agenției acces deplin la toate instalațiile.

Rușii au bombardat orașul Nicolaev

Armata rusă a lovit cu rachete orașul Nicolaev noaptea trecută, susține guvernatorul Vitali Kim, într-o postare pe Telegram, potrivit Kyiv Independent.

Kim susține că rușii au folosit rachete cu rază lungă de acțiune S-300.

Nu au fost raportate victime. Locația loviturii și eventualele daune aduse infrastructurii critice sau civile rămân necunoscute în acest moment.

La începutul acestei săptămâni, forțele ruse au lansat 18 drone Shahed-136/131 în Ucraina, cinci dintre ele doborâte de armata ucraineană deasupra regiunii Nicolaev. Căderea de resturi a deteriorat un centru de recreere, iar informațiile despre victime sunt încă în curs de stabilire.

Articole asemănătoare

Back to top button