fbpx

Arestări în Rusia: Val de fotografii cu tineri în ipostaze indecente lângă monumente, biserici și secții de poliție

Poliția din Rusia a pornit investigații asupra mai multor persoane tinere, majoritatea femei, după ce mai multe fotografii în care acestea apăreau fie nud, fie în ipostaze sugestive în apropierea unor monumente sau secții de poliție au fost publicate pe internet, relatează The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Săptămâna trecută, cel puțin patru cazuri în care ruși au fost reținuți, investigați sau încarcerați pentru fotografii „indecente” în fața unor clădiri precum Kremlinul, Catedrala Sfântul Vasile din Moscova sau Catedrala Sfântul Isaac din Sankt Petersburg, scrie digi24.ro.

Un cuplu a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru o fotografie în care mima un act sexual în fața Catedralei Sfântul Vasile din Moscova. Ruslan Bobiev și Anastasia Chistova, care purta o jachetă de poliție în fotografie, au fost găsiți vinovați că „au insultat sentimentele credincioșilor”, pentru prima oară când oameni ajung la închisoare pentru o astfel de faptă. Bobiev, care este din Tajikistan, urmează, de asemenea, să fie deportat în țara de origine.

Alte femei au fost arestate pentru că și-au arătat fesele sau sânii în fața unor clădiri-monument sau secții de poliție în mai multe orașe, inclusiv în Sankt Petersburg sau Ekaterinburg, în cazuri raportate din august până acum. Majoritatea persoanelor investigate spun că nu-s responsabile de publicarea online a acestor materiale.

Aceste cazuri, de multe ori urmărite și raportate de activiști conservatori, reprezintă un nou pas pe care Rusia îl face în încercarea de a controla și cenzura conținutul de pe rețelele sociale. Arată, de asemenea, disponibilitatea autorităților de a impune pedepse severe împotriva vedetelor de pe rețele sociale și influencerilor.

Una dintre femeile cercetate, actriță de filme pentru adulți și model pe rețeaua britanică OnlyFans, s-a autodeclarat „patrioată” după ce a fost condamnată la 14 zile de închisoare pentru o fotografie în care își arăta fesele lângă zidul Kremlinului. O altă femeie, condamnată pentru o fotografie similară, a fost eliberată doar pentru că fiul ei ar fi rămas singur, dacă ea mergea la închisoare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button