fbpx

Apple a lansat iPhone 15. Noutățile aduse

După numeroase speculații și zvonuri legate de cele mai noi și mai capabile telefoane din portofoliul Apple, Tim Cook a prezentat noile iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vizual, cele două smartphone-uri nu pare revoluționare comparativ cu modelele de acum un an, dar există o serie de upgrade-uri care merită toată atenția. Acesta nu este doar cel mai rapid iPhone lansat vreodată datorită unui procesor semnificativ mai rapid, dar are camere mai bune, rame mai subțiri, iar Dynamic Island, zona pentru camera frontală și senzori de Face ID, ocupă mai puțin spațiu ca niciodată, scrie Playtech.

iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max cu USB C

Conform speculațiilor și presiunilor din partea Comisiei Europene, era aproape imposibil ca Apple să lanseze un telefon fără USB Type-C în 2023 în defavoarea clasicului Lightning. Acum, a intrat în rând cu lumea, toți ceilalți producători de telefoane de pe planetă.

iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max sunt cele mai ușoare telefoane din seria Pro produse vreodată de Apple, datorită ramei din titan de gradul 5. Acest detaliu se traduce printr-un grad sporit de anduranță în raport cu vechea generație care avea aluminiu pe margini. În plus, deși spatele este în continuare din sticlă foarte rezistentă, în cazul în care ți se sparge, este mult mai ușor de înlocuit ca în trecut.

Ca o noutate majoră, pe marginea telefonului este inclus un nou buton – Action Button. Acesta folosește feedback haptic pentru a-ți oferi mai mult control și flexibilitate în interacțiunea cu setările și funcțiile dispozitivului.

Partea de procesare este asigurată de un procesor complet nou pe arhitectură de 3 nanometri, Apple A17. Portul USB C care facilitează încărcarea și transferul de date la viteză USB 3 este de asemenea prezent, la fel ca în cazul iPhone 15. În practică, noul procesor grafic este cu 20% mai rapid decât înainte, dar semnificativ mai eficient energetic. Apple A17 suportă accelerare hardware pentru ray tracing în jocuri.

În ceea ce privește partea de captură, aceasta este asigurată de un senzor mai mare ca acum un an, dar tot de 48 de megapixeli. Modul portret este acum semnificativ mai eficient pentru că imortalizează datele de adâncime fără niciun fel de intervenție din partea utilizatorului, complet automat. În lumină scăzută, modul Smart HDR face o treabă semnificativ mai bună în a imortaliza elementele luminoase, umbrele și plaja dinamică.

Cel mai mare upgrade pe partea de foto este însă altul, camera telefoto cu zoom 5x de pe iPhone 15 Pro Max. iPhone 15 Pro are doar zoom optic 3X. Pe partea de captură video, noile telefoane pot imortaliza un tip de conținut intitulat ”video spațial” sau spatial video. Acesta este posibil printr-un mix de conținut video capturat cu camera principală mixat în timp real cu conținut de la camera wide. Clipurile pot fi partajate între iPhone și vizionate pe headsetul Apple Vision Pro.

iPhone 15 Pro începe de la 1000 de dolari pentru versiunea cu 128GB. iPhone 15 Pro Max începe de la 1200 de dolari, dar primești 256GB de memorie în modul standard. Ambele modele vor fi disponibile în finisajele negru, alb, albastru și ”titan natural”. Precomenzile încep pe 15 septembrie, livrările încep o săptămână mai târziu, pe 22 septembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button