fbpx

Anchetă penală după decesele de la festivalul Astroworld. Nimeni nu știe ce a declanșat busculada de la concertul lui Travis Scott

Poliția din Houston, Texas, a deschis o anchetă penală cu privire la decesele de la festivalul Astroworld din Houston, Texas. Cel puțin opt oameni au murit și zeci de oameni au fost răniți după ce mulțimea s-a călcat în picioare în seara de deschidere a evenimentului muzical, scrie BBC. Victimele aveau vârste cuprinse între 14 și 27 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția investighează, de asemenea, o reclamație că unui agent de securitate i s-ar fi făcut o injecție în gât în timp ce încerca să oprească un spectator, scrie digi24.ro.

Panica s-a declanșat după ce mulțimea a început să se împingă spre partea din față a scenei în timpul concertului susținut de rapperul Travis Scott, care a avut loc vineri seară.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni au fost răniți în busculadă, panica a crescut, iar echipajele de prim ajutor au fost copleșite de numărul victimelor cărora trebuia să le acorde primul ajutor. Aproximativ 300 de persoane au fost tratate pentru răni, cum ar fi tăieturi și vânătăi.

Șeful poliției din Houston, Troy Finner, a declarat într-o conferință de presă că în anchetă vor fi implicați polițiști de la omucideri și consum de droguri.

El a spus că personalul medical a comunicat că a tratat un agent de securitate care a simțit că a fost înțepat în gât în timp ce încerca să oprească un spectator: „Când a fost examinat, a devenit inconștient. I-au administrat Narcan. A fost resuscitat, iar personalul medical a observat o înțepătură asemănătoare cu cea pe care ai avea-o dacă cineva încearcă să-ți facă o injecție”.

Șeful pompierilor din Houston, Samuel Peña, a spus că în anchetă vor fi analizate videoclipurile de la fața locului și cauzele care au dus la busculadă.

Cineva din public ar fi injectat alte persoane cu droguri

Șeful poliției municipale, Troy Finner, a declarat că Departamentul de Omucideri și Narcotice a deschis o anchetă penală, în urma unor rapoarte neconfirmate, conform cărora cineva din public „injecta alte persoane cu droguri”, potrivit Reuters.

În timpul concertului, oamenii au început să cadă inconștienți, unii aparent suferind un stop cardiac sau alte probleme medicale, au declarat oficialii reporterilor în afara locației unde avea loc evenimentul, la care participau 50.000 de persoane. Câteva minute mai târziu, haosul a fost declarat „un incident cu victime în masă”.

„S-a întâmplat dintr-o dată. Părea că tocmai s-a întâmplat… în doar câteva minute”, a declarat șeful adjunct executiv al poliției din Houston, Larry Satterwhite, care a fost încă de la început în zona evenimentului.

Satterwhite a spus că s-a întâlnit imediat cu promotorii evenimentului și aceștia au fost de acord să oprească spectacolul. Oficialii au spus că spectacolul s-a încheiat înainte de ora 22.10.

Finner a spus că printre „narațiunile” analizate de poliție s-au numărat rapoarte care sugerau că „un individ injecta alte persoane cu droguri”.

Mesajul rapperului Travis Scott

În prima sa declarație de la tragedie pe Twitter, Travis Scott a mulțumit poliției și serviciilor de urgență și a spus că va ajuta comunitatea din Houston și va sprjini familiile afectate. Ulterior, într-un mesaj video pe Instagram, el în care încuraja pe oricine are informații despre incident să contacteze autoritățile .

Aproximativ 50.000 de persoane au participat la evenimentul de acum două zile, desfășurat în aer liber. După incident, festivalul a fost anulat.

Un centru de informare a fost înființat la Hotelul Wyndham Houston pentru familiile care nu au încă informații despre cei dragi lor, prezenți la festival.

Astroworld este un eveniment anual organizat din 2018, anul trecut fiind anulat din cauza pandemiei.

Travis Scott, al cărui nume real este Jacques Webster, a devenit celebru în 2013 și de atunci a avut opt nominalizări la premiile Grammy.

În 2018, el a pledat vinovat într-un dosar în care a fost acuzat că a încurajat oamenii să se grăbească pe scenă la un concert în statul american Arkansas.

Potrivit unui ziar local din Arkansas, el ar fi aproape 7.000 de dolari după ce două persoane au spus că au fost rănite la eveniment.

Cum a escaldat situația la Astroworld. Ce povestesc unii participanți la concert

Edward, în vârstă de 25 de ani, din Houston, este fan de mult timp al lui Travis Scott și a participat la spectacolele de vineri și la ambele festivaluri Astroworld care au avut loc anterior.

Era chiar în mijlocul mulțimii când situația a devenit îngrijorătoare, a spus el. Pe măsură ce panica a crescut, oamenii disperați au încercat să scape din mulțime, împingându-se.

Edward spune că a salvat o fată care era lângă el și pe care a protejat-o cu brațele pentru ca ea să poată respira. El a reușit să o scoată din mulțime și să o ajute să fie în siguranță. În timp ce a ieșit, a văzut oameni inconștienți în jurul lui, unii în stop cardio-respirator.

Un alt participant, Andy Pacheco, a filmat momentul în care o tânără disperată s-a urcat pe o platformă unde era un cameraman și i-a cerut să cheme poliția și medicii. Cererea ei a fost în zadar.

O altă participantă la concert a povestit că abia a scăpat din mulțime reușind să tragă după ea și un prieten.

Oamenii vin la aceste festivaluri pentru a simți că aparțin unei comunități muzicale și pentru a se relaxa. Vineri seara, acel sentiment de apartenență a devenit mortal.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button