fbpx

Alunecări de teren în India: Cel puţin 36 de morţi şi zeci de dispăruţi

Cel puţin 36 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci sunt date dispărute în urma alunecărilor de teren provocate de ploile musonice din vestul Indiei, a anunţat vineri un responsabil local. Trei alunecări de teren s-au produs joi în districtul Raigad, în statul Maharashtra, a cărui capitală este Mumbai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cel puţin 35 până la 40 de persoane au rămas captive. Încercăm să-i salvăm”, a spus responsabilul local, adăugând că joi „36 de persoane au murit în trei alunecări de teren”.

Personal din cadrul marinei indiene şi armatei a fost desfăşurat în districtele costiere pentru a ajuta la operaţiunile de intervenţie, a declarat ministrul-şef din Maharashtra, Uddhav Thackeray, transmite Agerpres. 

Operaţiunile de intervenţie sunt, însă, îngreunate de amploarea pagubelor, în special de alunecările de teren care au distrus mai multe secţiuni de drumuri, în special autostrada dintre Bombay şi statul Goa.

Peste 24 de ore de precipitaţii intense neîntrerupte au condus la ieşirea din matcă a râului Vashishti. Mai multe cartiere in oraşul Chiplun, situat la 250 de kilometri de Mumbai, au fost scufundate sub 3,5 metri de apă.

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în weekend în India după ce un zid s-a prăbuşit în urma unei alunecări de teren declanşată de ploile torenţiale musonice, în Mumbai (vest).

Prăbuşirile clădirilor sunt evenimente frecvente în India în timpul sezonului musonic (iunie-septembrie), unele structuri vechi şi rudimentare cedând în timpul ploilor neîncetate.

Ploile musonice sezoniere, din iunie până în septembrie, din Asia de Sud provoacă anual decese şi deplasări în masă ale locuitorilor afectaţi, dar oferă totodată peste 70% din precipitaţiile din India, esenţiale pentru fermieri.

Articole asemănătoare

Back to top button