fbpx

Alexei Navalnîi a pierdut procesul de judecată. Acesta va executa pedeapsa cu închisoarea, însă termenul a fost micșorat

Tribunalul rus a confirmat astăzi, 20 februarie, că Alexei Navalnîi va executa pedeapsa cu închisoarea pentru încălcarea controlului judiciar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Judecătorul unei instanţe din Moscova, Dmitri Balaşov, a redus cu încă o lună şi jumătate pedeapsa activistului anticorupţie, care va ispăşi în cele din urmă doi ani şi jumătate de închisoare.

Navalnîi a făcut apel la o sentinţă de închisoare a unei instanţe inferioare pronunţată pentru încălcarea controlului judiciar în legătură cu o condamnare de fraudă din 2014.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că anul trecut nu a putut să se prezinte în faţa ofiţerilor de eliberare condiţionată pentru că a trebuit să fie dus în Germania în timp ce era în comă după un atac cu un agent neurotoxic, apoi a rămas acolo câteva luni pentru a se reface, relatează Agerpres.

Atacul cu noviciok a fost în mare parte pus pe seama agenţilor ruşi ai serviciilor secrete. Din acest motiv, instanţa a transformat o condamnare la închisoare cu suspendare în închisoare fermă. Navalnîi a făcut apel la această decizie şi a cerut să fie eliberat.

Amintim că, la începutul lui februarie, Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare în cazul Yves Roche. Judecătoria Simonovsky din Moscova a admis petiția Serviciului Federal al Penitenciarelor (SFP).

Deși Comisia Europeană a Drepturilor Omului a cerut eliberarea lui Alexei Navalnîi, Rusia a refuzat.

Totodată, în Rusia au fost organizate zeci de proteste în susținerea politicianului. Oamenii au ieșit în străzi, cerând eliberarea lui Alexei Navalnîi. Poliția a aplicat violența, iar mai mulți protestatari au fost reținuți și duși în secțiile de poliție.

Citește și:

Uniunea Europeană pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei din cauza arestării lui Navalnîi. Persoanele vizate

Articole asemănătoare

Back to top button