fbpx

Alertă de călătorie în Odesa: Regiunea intră în zona roșie, iar autoritățile ucrainene impun noi restricții

Odesa și alte trei regiuni din sudul Ucrainei intră în zona roșie. Anunțul vine după adoptearea unei hotărâri în cadrul ședinței extraordinare de vineri, 15 octombrie a „Comisiei de stat pentru siguranță tehnogenă, de mediu și situații de urgență” din Ucraina. Decizia intră în vigoare începând cu ziua de luni, 18 octombrie, pentru cele patru regiuni afectate mai grav de pandemia cauzată de COVID-19, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba de regiunea Odesa, cu care Republica Moldova se învecinează și alte trei regiuni din sudul Ucrainei: Zaporojie, Nipru (fostă Dnepropetrovsk) și partea de vest a regiunii Donețk, rămasă sub jurisdicția Ucrainei, informează ziarul „Курьер недели” din Ucraina, cu referire la ministrul din Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, Oleg Nemchinov.

Drept urmare a deciziei privind intrarea regiunii Odesa în zona „roșie”, conform datelor prezentate de sursa din Ucraina, de săptămâna viitoare, din 21 octombrie, pe teritoriul regiunii Odesa nu se va putea călători fără unul din cele câteva certificate COVID: „Locuitorii zonei roșii nu pot călători cu autobuzele, trenurile și să zboare cu avionul către alte regiuni fără documente privind un curs complet de vaccinare (ambele doze ale vaccinului, dacă este un vaccin care prevede rapel), un test negativ pentru coronavirus sau un certificat de recuperare de pe urma COVID-19”.

Republica Moldova are mai multe puncte de control la frontiera cu Ucraina, ce vizează regiunea Odesa, atât pe segmentul transnistrean în partea estică, cât și pe segmentul Giurgiulești – Palanca, în sudul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button