fbpx

Adolescent spaniol, spitalizat după ce a devenit dependent de un joc video. Tratamentul care i-a fost acordat

Un minor din Spania a fost spitalizat după ce a devenit dependent de un joc video. Timp de două luni acesta a manifestat un comportament straniu, iar familia a decis să apeleze la ajutorul doctorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Adolescentul a încercat să se autoizoleze la domiciliu și să evite interacțiunile. Anterior, acesta era elev exemplar, iar rudele au observat că tânărul absentează tot mai mult de la ore și să neglijeze somnul.

Tratamentul acordat minorului a inclus o colaborare atât cu el, cât și cu apropiații, relatează libertatea.ro, citând agenția spaniolă EFE. Acesta a fost implementat treptat și a inclus scăderea semnificativă a utilizării micilor ecrane, precum și o ameliorare a funcționarii personale și sociale ale pacientului.

La prima etapă, adolescentul putea folosi ecrane sub supraveghere, în prezența unui coleg, pentru a impulsiona socializarea. Ulterior, în procesul de medicație a fost inclusă și familia.

Experții susțin că dependența de jocurile video acționează ca sublimare a neliniștii sau de anxietatea. Acestea pot avea mai multe motive, inclusiv pierderea persoanelor dragi sau exigențele educaționale. Așadar, ei recomandă acordarea atenției sporite față de comportamentele minorilor care practică jocuri video, luând în considerarea vârsta tot mai fragedă de la care copiii încep să le îndrăgească.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button