fbpx

update, video | Noi atacuri asupra Ucrainei după lovitura soldată cu 22 de morți în oraşul rus Belgorod

(update 11:57) Rusia a lansat noi atacuri asupra Ucrainei la primele ore ale zilei de duminică, la o zi după atacul, pus pe seama Kievului, care a ucis 22 de persoane în oraşul rus Belgorod şi la care Moscova a promis un răspuns, relatează AFP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Patru drone Shahed de fabricaţie iraniană au vizat oraşul Harkov din nord-estul Ucrainei în cursul nopţii, potrivit purtătorului de cuvânt al procurorului regional, Dmitro Ciubenko.

„Ca urmare a atacului nocturn cu drone ruseşti asupra Harkovului, clădiri din centrul oraşului au fost avariate. Nu este vorba de instalaţii militare, ci de cafenele, clădiri rezidenţiale şi birouri”, a scris primarul oraşului, Ihor Terehov, pe Telegram, fără a menţiona victime.

„În ajunul Anului Nou, ruşii vor să ne intimideze oraşul, dar nu ne este frică”, a adăugat el.Atacul vine la o zi după un atac imputat armatei ucrainene care a ucis 22 de persoane şi a rănit 109 sâmbătă la Belgorod, un oraş rusesc la aproximativ 80 km nord de Harkov şi la 30 km de graniţa cu Ucraina, potrivit guvernatorului local.

Știrea inițială:

Rusia a acuzat Ucraina sâmbătă la ONU, în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate solicitată de Moscova, că a comis un act de „terorism deliberat” şi că a folosit bombe cu dispersie în oraşul rus Belgorod, notează AFP, citat de Agerpres.

Rusia a promis că va răspunde acestei lovituri atribuite armatei ucrainene şi care a făcut 21 de morţi şi peste 100 de răniţi la Belgorod, cea mai mortală pentru civilii din Rusia de la începutul conflictului în februarie 2022.

Este „un atac orb şi deliberat împotriva unei ţinte civile”, a spus ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, acuzând Ucraina că a vizat un centru sportiv, un patinoar şi o universitate.

„Membrii Consiliului de Securitate au ocazia să-şi facă datoria şi să evalueze în mod obiectiv ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat el, referindu-se la „un act de terorism deliberat” din partea Ucrainei şi acuzând Kievul că a folosit bombe cu dispersie.

Acest atac a avut loc la o zi după o serie de bombardamente intense ale Rusiei în Ucraina, care au ucis 39 de persoane, potrivit autorităţilor.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că 21 de persoane au fost ucise la Belgorod, iar alte 111 au fost rănite.

Articole asemănătoare

Back to top button