fbpx

Usatîi, indignat de rezultatele sondajelor: „Dacă le mai comandați făcute așa cum visați voi…”

Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același nume, se arată indignat pe rețelele de socializare, acuzând „prietenii din partidele care luptă contra răului comun” de crearea sondajelor electorale false.

„Dragi prieteni din partidele care luptăm contra răului comun – dacă mai comandați sondaje făcute așa cum visați voi și precum beau executorii, eu aș putea folosi toate tunurile, dar partea bună e că eu mă informez, inclusiv, din sondajele voastre interne, care arată că victoria de la prezidențiale se transformă deja treptat în dezamăgire, iar cifrele reale sunt altele”, scrie Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Usatîi amintește că rezultatele sondajelor din perioada alegerilor prezedențiale nu au fost atât de exacte, având o marjă de eroare de circa 10%.

„Sondajele de anul trecut ale lui Dodon și ale Maiei tot arătau că voi obține cu vreo 10 la sută mai puțin decît am acumulat, așa că nu vă credeți voi mai deștepți decît poporul, vremurile s-au schimbat! V-am cuprins”, a mai scris politicanul.

Reacția lui Renato Usatîi vine după ce astăzi a fost făcut public un sondaj privind partidele și politicienii din R. Moldova în care populația ar avea cea mai mare încredere.

Potrivit datelor sondajului, blocul „Renato Usatîi” ar obține 5% dintre voturile respondenți deciși, în condițiile în care pragul minim de reprezentare în Parlament pentru un bloc electoral este de 7%.

Conform aceluiași sondaj, Usatîi s-ar bucura de 0,8% din încrederea respondenților.

Tot astăzi, blocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea din 8 iunie a Comisiei Electorale Centrale cu privire la deschiderea a doar 146 de secții de votare în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button