fbpx

Tauber: Sandu face campanie pentru PAS cu un proiect furat de la Partidul Șor

Proiectul de lege elaborat de președinta Maia Sandu, care prevede acordarea mai multor facilități fiscale moldovenilor din diasporă, este aproape identic cu un proiect propus în aprilie 2020 de Partidul Șor, pe care atunci Partidul Acțiune și Solidaritate l-a numit populist și a refuzat să-l voteze. Declarația îi aparține vicepreședintei formațiunii, Marina Tauber, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută joi.

Potrivit deputatei, intenția președintelui Maia Sandu este o acțiune eminamente electorală, iar șefa statului face în mod direct campanie în favoarea PAS, încercând astfel să influențeze votul de peste hotare.

Tauber afirmă că proiectul a fost înregistrat încă în aprilie 2020 și prevedea un șir de facilități pentru cetățenii din diasporă, inclusiv ceea ce propune președinta Maia Sandu în inițiativa sa. Mai exact, documentul prevedea scutirea de taxe vamale pentru bunurile personale ale cetățenilor noștri, care revin de peste hotare, inclusiv mașini, indiferent de cantitatea lor. Mai mult, proiectul propus de formațiunea Șor reprezintă o extindere la nivel național a unui program care se desfășoară de câțiva ani la Orhei, datorită căruia, sute de persoane au revenit definitiv acasă și s-au reintegrat în viața social-economică a țării. Cu toate acestea, inițiativa Partidului Șor nu a fost susținută de deputați.

Ne bucurăm că, după mai bine de jumătate de an de când este președinte, Maia Sandu vine, în sfârșit, cu o inițiativă legislativă. Totuși, suntem cumva surprinși de faptul că președintele vine cu un astfel de proiect de lege, în condițiile în care o inițiativă similară, înregistrată de fracțiunea Partidului Șor, stă și se prăfuiește în Parlament de mai bine de un an de zile. Proiectul este unul absolut funcțional, care și-a demonstrat eficacitatea, doar că, mai bine de un an de zile, nu am găsit susținere în Parlament, deoarece ceilalți deputați, inclusiv colegii Maiei Sandu din PAS au refuzat să-l voteze, invocând atunci că ar fi unul populist.

Vedem însă că acum, în plină campanie electorală, în condițiile în care Parlamentul este dizolvat, prin urmare, nu are cine să voteze o astfel de lege, Maia Sandu s-a răzgândit și promovează această idee”, a accentuat deputatul Marina Tauber.

Deputata se întreabă de ce cei doi deputați ai PAS, care au fost votați în circumscripțiile pentru diaspora din Occident, nu au venit până acum cu inițiative pentru diasporă.

Cu toate acestea, spune ea, deputații Partidului Șor vor susține proiectul în cazul în care va fi propus spre votare.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button