fbpx

doc, video | Membrii AUR cer Maiei Sandu audiență. Subiectele pe care vor să le discute cu șefa statului

Membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) cer audiență Maiei Sandu. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Vlad Bilețchi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții partidului vor să discute cu șefa statului despre Serviciul de Informații și Securitate (SIS), separatiști și diasporă. Mai cu seamă, aceste subiecte trezesc nemulțumirea unioniștilor din AUR.

Bunăoară, ei acuză SIS de imixtiune în campania electorală. Potrivit AUR, ofițerii ar fi recurs la filarea, interceptarea și urmărirea ilegală a concurenților electorali și încercarea de a-i exclude din cursă.

De menționat este că și un autobuz al AUR a fost oprit la Varnița în timp ce formațiunea voia să desfășoare acțiuni de promovare electorală. Ulterior, membrii partidului au instalat corturi la așa-numitul hotar, iar actualmente Bilețchi califică incidentul drept „abuz al separatiștilor împotriva drepturilor și libertăților a peste 300.000 de cetățeni ai Republicii Moldova din stânga Nistrului”.

Cât despre diasporă, AUR vrea 191 de secții de votare în străinătate, așa cum recomanda și Ministerul de Externe Comisiei Electorale Centrale, nu 150.

Precizăm că, miercuri, partidul a desfășurat deja o acțiune în fața Președinției. Membrii și simpatizanții au venit în fața instituției cu drapele și au comunicat despre solicitările și îngrijorările lor.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button