fbpx

Violeta Ivanov: Statul va compensa cu până la 50% cheltuielile pentru facturile la lumină, apă și gaz ale pensionarilor

Candidata Partidului ȘOR la prezidențiale, Violeta Ivanov, vrea mai mult sprijin din partea statului pentru pensionari. Programul său electoral „Moldova 2024” propunere acordarea alocațiilor la achitarea utilităților, care să acopere până la jumătate din costul acestora.

Pensiile oferite în prezent nu le permit pensionarilor să acopere cel puțin cheltuielile elementare, susține Ivanov.

Este trist și regretabil faptul că pensionarii, care au muncit o viață întreagă, au construit această țară, nu se pot descurca cu pensiile oferite de stat, iar cheltuieli elementare cum ar fi facturile la serviciile comunale sunt o povară pentru ei”, consideră candidata Partidului ȘOR.

Programul prezidențial „Moldova 2024” al Violetei Ivanov propune reducerea acestei poveri prin acordarea alocațiilor de stat pentru achitarea serviciilor comunale.

Îmi propun cu echipa mea ca deja către anul 2024 pensionarii să primească compensații din partea statului care să acopere cu până la 50% din plățile facturilor la consumul de energie electrică, gaz și apă”, a scris candidata pe Facebook.

Violeta Ivanov afirmă că după implementarea programului economic al echipei sale și a acțiunilor concrete care vor duce la majorarea veniturilor în buget, statul va dispune de suficiente mijloace pentru a acoperi aceste cheltuieli pentru a ușura viața persoanelor vârstnice.

Acest ajutor va fi ca o gură de aer pentru pensionarii noștri, iar noi suntem obligați ca să le asigurăm un trai decent”, a adăugat ea.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button