fbpx

Mai mulți sportivi și-au declarat susținerea pe Igor Dodon: Atenția pe care o acordă sportului demonstrează că e un adevărat patriot

Un grup de sportivi din Republica Moldova și-au exprimat sprijinul pentru Igor Dodon în lupta pentru un nou mandat de șef al statului. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții ai unor federații sportiveau declarat că în calitatea sa de președinte, Igor Dodon a atras o atenție deosebită sportului.

Potrivit lor, atenția pe care o acordă Igor Dodon sportului demonstrează că actualul șef al statului este un adevărat patriot.

Pentru noi este președintele în exercițiu, este reprezentantul țării noastre pe arena internațională și în țară. Noi – sportivii, antrenorii reprezentăm țara la fel ca el pe arena internațională și ne exprimăm susținerea pentru șeful statului”, a declarat Petru Coltuc, reprezentant al federației de Kickboxing.

Antrenorul de gimnastică, Marina Leușchina, și-a exprimat speranța că autoritățile vor susține în continuare sportivii, datorită cărora lumea află despre Republica Moldova.

Noi avem o țară mică și minunată, iar când campionii se ridică pe podium, mulți poate nu știu, nu au auzit de Moldova, iar ei sunt acolo și ridică drapelul și oamenii înțeleg că sunt din Republica Moldova”, a declarat aceasta.

Vicepreședintele Federației de lupte libere, Alexei Țurcan, a menționat că datorită lui Igor Dodon, statul s-a întors cu fața spre sport.

Multiplul campion european la kickboxer, Dmitri Dodică, susține că datorită președintelui Igor Dodon și echipei lui, sportivii din Republica Moldova pot merge la competițiile internaționale fără să se gândească de unde să ia bani.

Cu ajutorul lui noi nu o singură dată am ridicat drapelul nostru la campionatele europene sau naționale. Eu sunt patriot al țării mele și m-am convins nu o singură dată că președintele nostru este un om bun și că eu îl voi susține mai departe și în turul doi”, a declarat sportivul.

Luptătorul Iaroslav Linic afirmă că la 15 noiembrie își va da votul pentru Igor Dodon, la inițiativa căruia au fost inaugurate săli sportive și reparate și construite sute de săli sportive din republică.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button