fbpx

Vrei să fii la curent cu programele naționale și oportunitățile tale de elev? Completează un chestionar propus de Youth.md

În pofida faptului că secolul 21 este denumit și cel al oportunităților, mulți dintre tineri nu cunosc care ar fi programele naționale sau serviciile pentru ei, pe care le au organizațiile necomerciale, companiile sau instituțiile guvernamentale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, din motiv că aceștia nu sunt la curent, se plâng de lipsa unor oportunități potrivite și relevante pentru ei, se simt marginalizați și refuză să facă parte din viața socială a comunităților de unde vin. Pe de altă parte, însă, organizațiile naționale și internaționale dispun de o gamă largă de programe, activități sau servicii, unde principalii beneficiari ar trebui să fie tinerii. Respectiv, lipsa participării acestora generează un impact nul și resurse utilizate în zadar.

În acest sens, Clubul Studenților, care administrează platforma pentru tineret Youth.md, vine cu rugămintea de a completa acest formular ce se referă la accesul tinerilor la programele naționale și internaționale. În baza răspunsurilor pe care le va obține, vor să identifice barierele care există atunci când este despre informarea și accesul tinerilor la programele naționale și internaționale. Astfel, va fi creat un raport unde vor încerca să vină cu o serie de recomandări pentru a îmbunătăți situația.

Acest chestionar, se desfășoară în cadrul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”. Prin intermediul acestuia, organizatorii vor asigura creșterea numărului de tineri care accesează oportunități de dezvoltare și instruire în cadrul programelor europene și în cadrul celor naționale. În acest context, coordonatorii platformei vor colecta statistici de impact, atât prin intermediul resurselor online disponibile, cât și prin solicitarea de date de la parteneri și organizatori. Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Articole asemănătoare

Back to top button