fbpx

video | Placintăriea, organizm sau feiervercuri. Anunțurile și bannerele cu greșeli, „spălate” de studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Studenții anului III de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova au organizat astăzi tradiționala „Spălătoria Publicitară”. Tinerii au adunat timp de trei luni greșelile din anunțuri, de pe bannere și din alte reclame.

Organizatorii ne-au mărturisit că prin intermediul evenimentului încearcă să le transmită nu doar studenților, dar și tuturor cetățenilor, de la comanditari de materiale publicitare și până la consumatorii de informații, cât de important este să scrii și să formulezi clar mesajele.

Decana Facultății de Jurnalism și Științele ale Comunicării, Georgeta Stepanov, și-a exprimat încrederea că evenimentul va ajunge și la cea de-a 10 ediție. Aceasta ne-a relatat că nu profesorii motivează studenții să organizeze evenimentul, ci mai degrabă invers, tinerii invită dascălii la „Spălătoria Publicitară”.

Totodată, boboceii din anul I, dar și studenții mai experimentați din anul II ne-au mărturisit că evenimentul le va fi de folos, iar atunci când vor ajunge și ei să îl organizeze, vor ține cont de ce au făcut colegii lor, dar vor implementa și alte idei noi. Pe de altă parte, cei care sunt la un pas de a absolvi au remarcat că un viitor comunicator, jurnalist, om din PR, dar și specialist din oricare alt domeniu, trebuie să cunoască cum să filtreze informațiile livrate în publicități.

Mai multe aflați în reportajul de mai jos. 🙂 

 

Articole similare

Back to top button
Close