fbpx

O fundație germană oferă burse pentru studenții moldoveni interesați de politică. Mai ai câteva zile ca să aplici

Biroul din Republica Moldova al Fundației Konrad Adenauer anunță deschiderea concursului pentru programul de burse Sur-Place 2019-2020. Programul își propune să susțină tinerii talentaţi care sunt preocupaţi de viaţa politică şi sunt activi în comunitate, oferindu-le şansa să se concentreze pe studii şi să-și dezvolte angajamentul socio-politic. 

Bursa Sur-Place se adresează tinerilor studenţi (ciclul de licenţă) care îndeplinesc următoarele criterii:

 • sunt studenți ai unei universități din Republica Moldova, ciclul de licenţă (cu excepția studenților ultimului an de studiu!),
 • se implică activ în viaţa sociala şi/sau politică,
 • au rezultate academice înalte,
 • sunt receptivi la valorile împărtășite de Fundație,
 • au ca scop profesional angajarea în domeniul public sau activităţi ale vieţii publice (media, partide, asociaţii, universităţi, ong-uri..),
 • cunosc cel puţin o limbă străină; cunoașterea limbii germane reprezintă un avantaj,
 • sunt dispuşi să participe la instruirile şi evenimentele organizate de Fundație.

Bursa se acordă pentru o perioadă de 12 luni cu posibilitatea de prelungire în funcţie de rezultate. Pe lângă componenta financiară, programul include o serie de instruiri şi evenimente pentru bursierii selectați.

Candidaţii vor fi evaluaţi în două etape: prima etapă – în baza dosarului, iar candidaţii aprobați la prima etapă vor fi invitaţi la interviu. Doar persoanele selectate pentru etapa a doua vor fi contactate în scris, prin e-mail.

Dosarul complet urmează a fi transmis în format electronic prin intermediul formularul de înregistrare până cel târziu pe 29 septembrie 2019. Dosarul va fi considerat complet doar în cazul în care va conține anexele de mai jos:

 1. CV cu poză în limba engleză sau germană,
 2. Copia scanată a unui act care confirmă statutul de student înmatriculat la una din universitățile din Republica Moldova, ciclul licență,
 3. Scrisoare de motivaţie în limba engleză sau germană (max. 1-2 pag.).
 4. Copia scanată a diplomei de bacalaureat inclusiv anexa cu note,
 5. Copia scanată a unui act care demonstrează reușita academică universitară (excepție studenții anului I de studii),
 6. Recomandare din partea unui profesor al cărui curs a fost absolvit,
 7. Recomandare din partea unei persoane/organizaţii care poate atesta angajamentul civic, politic etc.
Anexele la dosar pot fi atașate doar de utilizatorii poștei electronice Gmail. Se recomandă crearea unui asemenea cont (dacă nu există), pentru a simplifica  procesul de înscriere. Alte modalități de expediere a dosarului nu se acceptă.

Articole similare

Close