fbpx

Ești femeie și ai o poveste de viață neobișnuită? Creează un scurtmetraj alături de regizori internaționali

Organizația B2B Doc – Baltic to Black Sea Documentary Network în colaborare cu Festivalul Internațional CRONOGRAF au lansat proiectul  Documentary Storytelling with a Personal Voice, pentru a încuraja tinerele cu o viziune să își spună povestea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Regizoarele suedeze Karin Ekberg și Johanna Bernhardson organizează un atelier de lucru pentru femeile amatoare în ale filmului. Atelierul se va desfășura la iHub Chișinău, între 22-24 mai și este deschis pentru toate tinerele fără experiență în industria cinematografică.

Pe perioada a trei zile de lucru, participantele vor face un scurtmetraj inspirat din propriile experiențe, gânduri, vise sau opinii, având permisiunea să atingă mai multe teme universale. Atelierul include, de asemenea, vizionarea și analiza mai multor materiale pentru inspirație, schimb de idei și discuții.

Scopul proiectului este de a crește gradul de apreciere a femeilor în domeniul cinematografiei și schimbarea atitudinilor și prejudecăților despre acestea în industria filmului.

Tutorii responsabili de mentorarea tinerelor sunt regizoarele si producătoarele suedeze Johanna Bernhardson si Karin Ekberg, ambele membre în Consiliul Femeilor în Film și Televiziune (WIFT Suedia) și în Consiliul pentru Filme Independente Suedia (OFF).

Participantele își vor scrie și regiza povestea în limba engleză, iar pentru a se înscrie trebuie să completeze formularul de înregistrare până la data de 8 mai.

Articole asemănătoare

Back to top button