fbpx

Ei sunt viitorul țării! Elevii din Republica Moldova au adus acasă patru medalii de bronz de la Olimpiada Internațională de Chimie

Patru medalii de bronz au fost aduse Republicii Moldova de elevii care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie. Concursul, organizat de Japonia, s-a desfășurat online în perioada 25 iulie – 02 august 2021. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tinerii sunt Adelina Andrei și Valerian Mocreac de la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, Tatiana Sviriniuc de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți și Maxim Cojocari-Goncear de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău. Ei au concurat cu 312 elevi din 79 de țări

Adolescenții au fost ghidați de Ion Bulimestru, doctor în chimie, conferenţiar universitar, şef departament Chimie la Universitatea de Stat din Moldova și Vasilii Graur, doctor în chimie, cercetător ştiinţific la Universitatea de Stat din Moldova.

Amintim că anterior elevi moldoveni au obținut medalii și mențiuni la Olimpiada Internațională de Limbă Rusă, cea de Fizică, Biologie, dar și Matematică.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button