fbpx

Ei pot schimba comunitatea! Autoritățile și oamenii din toate localitățile sunt încurajați să susțină creare Consiliilor de Tineret

De mai bine de patru ani, mai mulți tineri curajoși și-au unit entuziasmul și au creat Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova (RNCLTM). De atunci, Consiliile au evoluat, atât din punct de vedere statistic, cât și al sporirii gradului de implicare în viața comunității, organizarea și desfășurarea proiectelor de calitate pentru tinerii din  raioanele țării, promovarea voluntariatului, educației non-formale, liderismului și a vocii tinerilor, dar și susținerea inițiativelor sociale, comunitare, implicarea în acțiuni de caritate și altele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, RNCLTM, cu suportul Ministerului Educației Culturii și Cercetării, lansează campania „Un Consiliu de Tineret pentru Fiecare Tânăr”. Inițiativa pornește de la ideea că acțiunile și proiectele organizațiilor de acest gen aduc plus valoare activității de tineret la nivel local, stimulează inițiativele și consolidează sau creează legătura dintre administrația publică locală și comunitate. Prin acțiune vor fi scoase în evidență acele reușite, exemple de implicare și manifestare ale tinerilor, colaborări la nivel local și național, prin care Consiliile de Tineret au reușit să câștige încredere.

Astăzi, RNCLTM cuprinde 23 de Consilii raionale și municipale ale tinerilor și peste 90 locale. Organizația vrea să încurajeze eforturile celor care, prin implicare și dedicație, participă la dialogul dintre tineri și autoritățile administrației publice locale, convingându-i să investească în activități ce au drept grup țintă noua generație. Îndemnul campaniei este de a duce mai departe investiția în tineri, iar dacă într-o anumită localitate încă nu există un Consiliu de Tineret, RNCLTM vine cu oferta de a-l crea împreună!

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook RNCLTM.

 

Articole asemănătoare

Back to top button