fbpx

40 de locuri de muncă în mai puțin de jumătate de an. Oleg Burlacu: Noul început înseamnă implicarea în proiectul foarte aproape sufletului meu

Oleg Burlacu este fondatorul și managerul general al „Elektronic System SRL” (EKS) din orașul Bălți, o companie care produce și livrează componente și ansambluri electronice. În activitatea sa, antreprenorul a beneficiat și de sprijinul proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice” (MEPA), implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

40 de locuri de muncă în mai puțin de jumătate de an

„Pentru compania noastră, toate realizările obținute în urma colaborării cu GIZ și proiectul MEPA sunt extrem de importante și prețioase. Anume cu implicarea profesionistă a colegilor de la GIZ, am reușit să atragem o companie străină din Uniunea Europeană, drept client, și să creăm circa 40 de locuri de muncă în mai puțin de șase luni.

Evident, ca urmare a acestui fapt a avut de câștigat nu doar compania EKS, dar și locuitorii orașului Bălți și suburbiilor, statul, precum și climatul investițional”, descrie antreprenorul experiența avută.

„În urma acestei colaborări, Elektronic System a reușit atingerea mai multor obiective importante pentru dezvoltarea și prosperitatea acesteia”

Operatori de producere pentru Elektronic System. Asamblarea cablurilor

„După cum știm, GIZ susține Republica Moldova atât în sectorul bunei guvernări, precum și în dezvoltare economică durabilă, prin îmbunătățirea climatului investițional pentru investitori locali și internaționali. Așa precum EKS face parte din categoria investitorilor, pe toata perioada colaborării, EKS a beneficiat de consultanță și suport în promovarea companiei, a beneficiat de soluții de implementare a politicii de dezvoltare a companiei, precum și de sfaturi privind aliniere la standardele UE”, a spus Oleg Burlacu.

„Suntem aici pentru a ne mobiliza și a folosi toate competențele”

Oleg Burlacu a trecut în revistă principalele aspecte care, odată rezolvate, au permis activitatea eficientă a companiei.

„Nu pot spune că pe parcursul activității noastre am întâmpinat dificultăți critice, care nu au putut fi rezolvate. Au existat diverse situații practice legate de transferul de producție, preluarea proiectelor, școlarizarea foarte rapidă și eficiența colegilor din toate departamentele companiei. Suntem aici pentru a ne mobiliza și a folosi toate competențele avute ce ține de rezolvarea dificultăților apărute”.

Oleg Burlacu, General Manager Elektronic-System SRL

Proiectul MEPA a susținut compania EKS să acționeze ca furnizor pentru o companie străină și să se integreze astfel în lanțurile valorice internaționale.

„De asemenea, datorită ajutorului oferit prin intermediul proiectului, compania EKS a avut posibilitatea de a participa la cele mai importante expoziții din străinătate, seminare și forumuri de investiții din Moldova, precum și a cooperat cu reprezentanții mediului de afaceri din Moldova și de peste hotare. Am participat la multe evenimente cu potențial în domeniul de afaceri precum: Productronica, Ziua Furnizorilor, evenimente B2B. Toate aceste întâlniri au avut un impact mare privind orientarea afacerii noastre către piața europeană, precum și schimbul de experiențe cu potențialii parteneri din străinătate, dar și din Republica Moldova”, a mai spus Oleg Burlacu.

Proiectul MEPA a sprijinit integrarea companiilor moldovenești în lanțurile valorice internaționale. În parteneriat cu agenția de dezvoltare a IMM-urilor, ODIMM, a fost creată o platformă digitală de matchmaking (www.businesslink.md) care ajută la conectarea cumpărătorilor internaționali și a furnizorilor locali.

„De tot timpul am fost pasionat de lumea electronică și de progresul tehnico-științific. Sunt mândru să susțin că lăsăm o amprentă în domeniul electronicii din Republica Moldova”, spune Oleg Burlacu, a cărui companie produce module de componente electronice inductive și ansambluri electrice din anul 2013.

Potrivit antreprenorului, țara noastră reprezintă o zonă de investiții cu potențial ridicat, dar și o piață flexibilă a muncii. Pe lângă aceasta, Oleg Burlacu menționează că Republica Moldova are o politică fiscală și o bază legislativă atractivă și deschisă.

Compania „Elektronic System SRL” este unul dintre benefiarii proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice” (MEPA), implementat de către GIZ Moldova, cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Articole asemănătoare

Back to top button