fbpx

video | Năstase anunță că a obținut recuzarea unei judecătoare de la examinarea dosarului secțiilor de votare pentru diasporă

Andrei Năstase anunță că a obținut recuzarea unei judecătoare de la Curtea de Apel. Magistrata nu va examina dosarul privind secțiile de votare din străinătate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre Ecaterina Palanciuc. În 2018, aceasta a făcut parte din corpul de judecători care au invalidat alegerile locale din capitală.

Anterior, mai multe cereri de recuzare depuse la primele ședințe în acest dosar au fost respinse, precizează Năstase.

„Noi am insistat pe excluderea din completul de judecători, pe o speță vizând democrația, drepturile și libertățile cetățenilor de a alege, judecătorul care în mod criminal a decis invalidarea alegerilor din 2018. De fiecare dată, solicitările noastre de recuzare a judecătoarei Palanciuc nimereau la același complet de judecători.

Astăzi, un alt complet de judecători a examinat cererea noastră de recuzare în care am invocat acest aspect al arbitrariului în actul de justiție făcut de doamna Palanciuc. Ne bucurăm că astăzi i-am ciuruit și sunt sigur că o vom face până la capăt în interesul cetățenilor noștri din diasporă”, a punctat liderul Platformei DA.

Precizăm că, potrivit hotărârii CEC, emisă pe 8 iunie, în străinătate ar urma să fie deschise 146 de secții de votare. Decizia, însă, a fost contestată, iar magistrații de la Curtea de Apel s-au întrunit luni pentru a examina subiectul, însă inițial se dezbate tema recuzării a trei judecători: Anatolie Minciună, Ion Muruiană și Ecaterina Palanciuc.

Articole asemănătoare

Back to top button