fbpx

video | Iarmaroace și concerte de hramul Orheiului. Programul și surprizele pregătite pentru locuitorii și oaspeții orașului

Iarmaroace ale producătorilor locali, târguri ale meșterilor populari și concerte pentru toate gusturile și vârstele cu artiști din țară și de peste hotare. Aceasta este doar o parte din programul de sărbătorire a hramului Orheiului, care se va marca pe 8 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Duminică, în ziua când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Orheiul va împlini 466 de ani de la prima atestare documentară. Primarul municipiului, Pavel Verejanu, susține că evenimentul va începe dimineața.

„Sărbătoarea va începe duminică, la ora 10:00, în piața Vasile Lupu din Orhei, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului. După asta, în centrul orașului, vom inaugura Iarmarocul „Toamna de aur”. În cursul zilei vor avea loc câteva concerte cu participarea artiștilor din Moldova și din străinătate”, precizează edilul.

Potrivit programului, între orele 13:00 și 15:00, pentru generația de vârsta a treia, în Parcul Ivanos va avea loc un concert susținut de cântăreții Igor Cuciuc, Olga Ciolacu și Gabriel Dorobanțu (România). Seara pentru tineri vor cânta Olia Tira, Lia Taburcean și Mihail (România). Evenimentul va avea loc la Orheiland, începând cu 18:00.

Organizatorii vor oferi gratuit orheienilor și oaspeților orașului „surprize dulci” în această zi. Totodată, autoritățile locale afirmă că vor asigura toate măsurile sanitare în contextul pandemiei. Conform lor, oamenii vor fi redirecționați astfel încât să nu se formeze aglomerări, vor împărți gratuit măști de protecție și îi vor asigura cu dezinfectant.

Hramul orașului va culmina cu un show de artificii la „OrheiLand”. Toate evenimentele sunt organizate de Primăria Orhei și Consiliul Raional, conduse de echipa lui Ilan Șor.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button