fbpx

Să vedem ce poate face un Smart TV. Cele mai importante calități ale unui televizor inteligent

Una dintre piețele tehnologice care a evoluat cel mai mult în ultimii ani este cea a televizoarelor inteligente. Astfel că, în fiecare an sunt lansate modele noi cu specificații unice, care atrag tot mai mult oamenii în achiziționarea unei astfel de tehnologii. Tocmai de aceea, echipa din  online magazin GrandShop îți prezintă cele mai importante calități ale unui  Smart TV:

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

      Tehnologia de afișare. Este modul în care televizorul formează imaginea pe care o reproduce. De obicei, panourile care arată cea mai bună calitate a imaginii sunt LCD-LED și OLED. Tehnologia LED este alcătuită din panouri de iluminare de fundal care emit lumină albă situate pe spatele televizorului. Lumina albă este filtrată de un panou cu cristale lichide pentru a forma imaginea pe ecran. Tehnologia OLED se caracterizează prin utilizarea luminii organice pentru a forma imaginea, adică fiecare dintre pixelii care alcătuiesc ecranul are propria lumină și se aprind și se opresc independent pentru a genera culori mai vii, mai mult negru perfect și contrast infinit.

      Calitatea imaginii. Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui televizor inteligent. Cu toate acestea, obținerea unei calități excepționale și realiste a imaginii nu este ceva pe care toată lumea o poate realiza. Pe de-o parte, rezoluția unui televizor este unul dintre cele mai relevante aspecte, atunci când vine vorba de obținerea unei calități excelente a imaginii.

Această caracteristică se referă la cantitatea de pixeli care alcătuiesc ecranul. Cu cât numărul de pixeli este mai mare, cu atât mai multe informații vor fi văzute pe ecran. Și asta se traduce în imagini mai realiste în care utilizatorul va putea aprecia detaliile din conținutul pe care îl vizionează. Rezoluția este măsurată în număr de pixeli în înălțime și pe lățime. În cazul rezoluției UHD 4K, aceasta include 3.840 pe 2.160 pixeli, adică mai mult de 8,3 milioane de pixeli care alcătuiesc ecranul .

      Procesorul. Este un element cheie al unui televizor TV Smart, deoarece depinde direct de alți factori precum rezoluția, gestionarea conținutului HDR, acuratețea și corecția culorilor, mișcările în scene, care îmbunătățesc experiența de vizionare a conținutului. Prin inteligența artificială a procesorului, detectează și procedează la reducerea imperfecțiunilor din imagine, precum vizualizarea scenelor cu efect granulat. De exemplu, în magazinul online de electrocasnice GrandShop poți găsi televizoare și proiectoare de cea mai bună calitate, la un preț rezonabil!

      Gamingul pe televizor. Pe lângă vizionarea de seriale, filme și videoclipuri pe YouTube, mulți profită de calitatea imaginii oferită de aceste ecrane pentru a conecta la un TV smart console de ultimă generație. Unul dintre punctele cheie este decalajul de intrare și se traduce ca timpul necesar pentru o acțiune care este generată prin apăsarea unui buton de pe controler, până când se reflectă pe ecran.

Timpul pe care îl ia orice televizor variază între 10 milisecunde (ms) și 50. Și, deși pare puțin, această diferență este cea care îi permite jucătorului să aibă un răspuns de reacție mai bun.

      Volum maxim. Audio este una dintre caracteristicile care trebuie luate în considerare atunci când vine vorba de un televizor TV smart. În plus, un Smart TV este compatibil cu Dolby Atmos, ceea ce este de o importanță vitală. Este un standard de sunet, întâlnit în multe bare de sunet și difuzoare, care a trecut de la cinematografe la confortul de acasă.

Unde găsești cele mai bune televizoare Smart? În grandshop online găsești o gamă mare de televizoare inteligente, inclusiv orice produse electronice, la prețuri mega avantajoase și cu livrare direct acasă. Alege calitatea și te vei bucura de cel mai bun confort vizual!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button