fbpx

Să cumperi auto în credit sau să strângi bani singur? Argumente pro și contra

Achiziția unui automobil este o decizie importantă pentru orice persoană sau familie. Pe lângă faptul că va deveni mijlocul de transport de bază, acesta presupune și o investiție semnificativă, indiferent de bugetul pe care îl ai. Prin urmare, deseori viitorii proprietari de mașini se întreabă care soluție este potrivită: să iei un credit auto și să rambursezi ulterior suma împrumutată sau să strângi banii, chiar dacă poate dura și câțiva ani?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ia un credit auto și cumpără imediat mașina pe care ți-o dorești

Automobilul, în primul rând, este o nevoie, fie că pentru a ajunge mai ușor la muncă și duce copiii la școală sau pentru a merge în călătorii. Cumpărarea acestuia este un proces care necesită luni de pregătire, în care vei vizita diferiți comercializatori, vei consulta oferte și informații în scopul identificării modelului care ți se potrivește cel mai bine. Odată ce ai găsit automobilul perfect, urmează să întreprinzi unii pași pentru achiziția lui. Cea mai simplă soluție este să iei mașina în credit. Cu toate că pe unii îi sperie această idee, există câteva beneficii pe care trebuie să-i iei în calcul când iei decizia.

Avantajul mare este că poți folosi mașina chiar acum. Deci, nu mai este nevoie să amâni evenimentul pentru încă un an sau doi până acumulezi suma necesară. Cu servicii de finanțare 

precum Zoom Credit, poți obține banii în doar câteva minute, cu un set minim de documente. De exemplu, serviciul Zoom Auto îți oferă posibilitatea să obții 75% din valoarea automobilului sau întreaga sumă, cu o contribuție din partea ta de minim 25%. Pentru aceasta ai nevoie doar de buletin și tot ce trebuie să faci este să completezi cererea de împrumut auto. Ulterior, vei primi răspunsul de acordare în doar 15 minute. 

Un alt beneficiu este că achiți banii treptat și nu trebuie să scoți din start o sumă mare care ar afecta bugetul familiei. Chiar înainte de a completa solicitarea, ai ocazia să alegi suma și perioada de rambursare. Efectuând un plan de buget pentru o perioadă de timp mai îndelungată, vei putea înțelege ce parte din venituri ești gata să o achiți pentru a acoperi creditul, fără ca modul tău de viață să fie afectat.

De asemenea, un credit pentru mașină îți oferă posibilitatea să cumperi un model mai recent, astfel vei economisi bani pe termen lung. Mașinile fabricate în ultimii ani au un consum eficient de combustibil și, totodată, costuri mici pentru întreținere. În plus, dacă în viitor vei decide să o schimbi, o vei putea vinde mult mai simplu.

Totuși, ținem să menționăm unele aspecte mai puțin bune. Primul este că va trebui să achiți o dobândă, care variază în funcție de perioadă și creditor. Însă, cu o bugetare adecvată nu ar trebui să te afecteze în vreun mod. Al doilea – nu vei putea vinde mașina până nu rambursezi banii, deoarece creditul se garantează cu automobilul cumpărat, dar cel mai probabil nici nu-ți vei dori să o faci în următorii doi-trei ani.

E timpul să strângi bani pentru nou automobil?

Cu toate că majoritatea persoanelor aleg să cumpere auto în credit, unii preferă să amâne evenimentul să acumuleze suma necesară. Cu siguranță, cel mai important beneficiu este că nu trebuie să achiți o dobândă suplimentară. Prin urmare, prețul mașinii va fi unul mai mic, iar banii economisiți pot fi direcționați pentru alte lucruri. Dar, reține că ar putea dura foarte mult și între timp modelul pe care ți-l dorești s-ar putea să fie deja învechit. În plus, dacă deja deții un automobil, va trebui să plătești costurile de întreținere ale lui, până îți cumperi unul nou.

Desigur, dacă ești aproape de momentul în care ai suma necesară, te poți concentra să salvezi mai mult pentru a atinge obiectivul mai rapid. Însă, dacă cumperi o mașină la mâna a doua, s-ar putea să-ți dorești să o cumperi direct, iar în așa caz este cu adevărat util un credit rapid pentru mașină.

O alternativă este să alegi varianta combinată. Astfel, vei face achiziția mai rapid decât în cazul care ai economisi. Totodată, procentul dobânzii va fi unul mai redus.

Indiferent de ce alegi, amintește-ți de scopul pentru care îți dorești un automobil. În cazul care acesta reprezintă o nevoie esențială pentru tine și familia ta, atunci nu are rost să aștepți până acumulezi suma necesară și ar fi bine să iei un credit. Dar, dacă te descurci de minune și fără, atunci poți amâna acest moment pentru mai târziu.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button