fbpx

Crunchyroll, un produs marca Ellation, devine proprietar majoritar al grupului VIZ Media Europe

Crunchyroll și VIZ Media Europe Group au anunțat încheierea unei tranzacții care va uni platforma globală a Crunchyroll împreună cu rețeaua de parteneri, distribuitori și licențiați VIZ Media Europe Group din zona EMEA. Odată ce tranzacția a fost finalizată, Crunchyroll devine oficial proprietarul majoritar VIZ Media Europe Group, care va avea acum birouri în San Francisco, Los Angeles, Tokyo, Chișinău, Paris, Berlin și Lausanne.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

VIZ Media Europe Group –  unul dintre cei mai consacrați licențiatori și distribuitori de anime din Europa – cuprinde VIZ Media Europe, VIZ Media Elveția, AV Visionen, KAZÉ, KAZÉ Manga, Anime on Demand și Anime Digital Network (în parteneriat cu Citel, o filială a Média-Participations).

În Chișinău, compania-mamă, pentru brandul Crunchyroll (un serviciu disponibil și pentru fanii din Moldova), este Ellation – companie dinamică cu rădăcini în Silicon Valley. Fiind parte din Otter Media, o companie a grupului Warner Media, lucrează cu tehnologii de ultimă generație pentru a defini noi trenduri în consumul de media. 

Împreună, Crunchyroll și VIZ Media Europe Group anunță, de asemenea, numirea lui John Easum în noua funcție de Șef al Crunchyroll EMEA. Easum va conduce extinderea eforturilor internaționale ale Crunchyroll, inclusiv supravegherea VIZ Media Europe Group, gestionarea tranzacțiilor noi și celor existente de distribuție a conținutului, explorarea și extinderea evenimentelor și activităților internaționale, dar și descoperirea de noi oportunități de creștere.

Directorul general al Crunchyroll, Joanne Waage, a numit acest lucru „un moment important în istoria Crunchyroll, dovada angajamentului nostru pentru creșterea comunității globale de anime și manga.” 

„Întrucât trecem la următorul capitol, nu există nici o persoană mai potrivită pentru a ne ghida strategia și echipa noastră în EMEA decât John Easum, care are mai mult de 25 de ani de experiență în creșterea industriilor anime și manga pe plan internațional și care a ocupat anterior funcții de conducere la VIZ Media Europe și VIZ Media USA”.

Joanne Waage, despre noua funcție a lui John Easum

 Fiind parte a acestei tranziții, Kazuyoshi Takeuchi, Președintele VIZ Media Europe, renunță la această funcție și va continua să susțină VIZ Media Europe Group în calitate de consilier.

Shogakukan și Shueisha Group vor păstra un pachet minoritar în cadrul grupului VIZ Media Europe, dar și pachetul complet de acțiuni în cadrul companiei VIZ Media Europe’s Publishing Licensing Business prin transferul către VME PLB SAS, o nouă companie creată de Shogakukan și grupul Shueisha. VME PLB SAS va continua să introducă și să licențieze Manga pentru regiunile EMEA și America Latină. Domnul Kazuyoshi Takeuchi este numit în calitate de Președinte, iar domnul Kazuyuki Masuda este numit Director General.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button