Redefinim drumețiile: Descoperă traseul La Bădiș – Izvor – Căpriana

Te-ai gândit măcar o dată să mergi într-o drumeție, dar ai renunțat, pentru că ar fi prea dificil pentru cei neinițiați sau pentru că nu dispui de echipamentul necesar pentru a parcurge distanțe mari sau înnopta în aer liber?
Pentru a fi frumoasă și cu adevărat memorabilă, o drumeție reușită se poate încadra de minune într-o zi liberă, astfel încât să-ți faci plinul de impresii, distracție și admirație sinceră față de frumusețile plaiului natal, apoi să te întorci în confortul căminului, seara.
Află în continuare despre trei trasee pentru hiking în Moldova și alege drumul care ți se potrivește.
Traseul La Bădiș – Intrarea în Pădure
Aproximativ un kilometri – atât faci de la restaurantul La Bădiș până la intrarea în pădure, într-o direcție. O plimbare lejeră, potrivită chiar și pentru cei care nu practică sportul intens sau pentru familiile cu copii. Tot de ce ai nevoie pentru această escapadă este un rucsac cu lucrurile de primă necesitate și o sticlă cu apă. Desigur, dacă vrei să organizezi un mic picnic la final, poți lua cu tine câteva plăcinte savuroase de la restaurant – opțiunea de take away este ideală pentru niște rezerve pe care să le savurezi la aer curat.
Drumul este bine definit, ușor ascendent în prima porțiune, dar nu abrupt, astfel nu vei avea nevoie de încălțăminte specială sau echipamente pentru teren accidentat. Intrarea în pădure este perfectă ca punct final, dacă scopul tău este să mai schimbi anturajul și să respiri aerul proaspăt sau pentru o pauză, dacă vrei să continui drumul.
Traseul La Bădiș – Intrarea în pădure – Izvor
Acest traseu are aproximativ 3,5 kilometri într-o direcție, dintre care două treimi le vei petrece admirând flora și fauna locală. Copacii umbroși te vor proteja de soare și vânt, dar pentru această drumeție ar fi bine să ai echipament potrivit pentru plimbările în pădure.
Evită hainele de bumbac și încălțămintea cu talpă subțire. Optează pentru articole confortabile, dar rezistente, ce asigură confort termic și sunt impermeabile. Nu uita de rezerva de apă potabilă – poți lua o sticlă mai mare cu tine. Traseul nu prezintă pericole iminente, dar poți completa rucsacul și cu o trusă de prim ajutor, doar ca să fii liniștit.
Traseul La Bădiș – Intrarea în pădure – Izvor – Căpriana
Opțiunea cea mai lungă se întinde pe opt, care pot fi parcurși însă destul de operativ cu bicicleta, dar și pe jos, dacă pornești la drum cu voie bună și decizia fermă de a încheia drumul la una dintre cele mai vechi mănăstiri din Republica – Căpriana.
Dacă destinația este satul, vei parcurge doar 7.5 km, dar merită efortul să mai mergi un pic până la această bijuterie a patrimoniului național. Situată într-o zonă cu adevărat pitorească și cu împrejurimi îngrijite, ce emană liniște și calm, Căpriana este pe bună dreptatea cea mai cunoscută mănăstire din Moldova, ce merită vizitată măcar o dată.
Orice traseu ai alege, cu siguranță odihna activă te va deconecta de gălăgia urbană și va pune bazele unor amintiri frumoase, iar deliciile gastronomice de la restaurantul La Bădiș îți vor umple bateriile pentru perindări savuroase.