fbpx

Pernuțele ergonomice pentru bebeluși – soluția potrivită împotriva plagioencefaliei

Sindromul capului plat sau, în termeni medicali, „plagiocefalia pozițională” este o afecțiune comună care afectează mulți nou-născuți. De regulă, afecțiunea dispare singură, dar, în unele cazuri, este prescrisă purtarea unui dispozitiv scump și incomod timp de câteva luni. O alternativă pe măsură pot fi pernele pentru bebeluși.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă îți faci griji că și piciul tău ar putea să fie afectat de această problemă, află ce riscuri prezintă această tulburare și cum poți să o previi.

Ce este mai exact sindromul capului plat?

„Sindromul capului plat” se manifestă prin partea turtită din spate a capului bebelușului. Un studiu recent efectuat de Universitatea Calgary Mount Royal a constatat că afectează aproape 50% dintre nou-născuții cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 săptămâni. În această cifră intră bebelușii născuți prematur, cu o greutate mică și/sau cei care nu dorm corect.

Vestea bună este că plagiocefalia pozițională se corectează de obicei pe măsură ce bebelușii cresc și se dezvoltă. De asemenea, se crede că nu are absolut niciun impact negativ asupra dezvoltării creierului bebelușului.

Ce factori cauzează plagiocefalia?

Capul unui nou-născut este foarte moale și maleabil. Prin urmare, când bebelușul doarme mult timp pe spate pe o saltea sau o pernă tare, partea din spate a capului poate avea deformări. Pentru a preveni sindromul capului plat al bebelușilor, mulți părinți consultă specialiștii de pediatrie și primesc următoarele sfaturi:

⦁ Să așeze copilul într-un mod diferit, mai ales dacă îi place să țină capul pe o parte.
⦁ Să schimbe modul în care bebelușul se odihnește în pătuc. Acest lucru îl încurajează pe copil să-și privească camera din mai multe perspective, mai degrabă decât să-și țină capul într-o singură poziție.
⦁ Când sunt afară, să alterneze poziția bebelușului în cărucior.
⦁ Să ofere copilului mai mult timp să se obișnuiască cu statul pe burtă.

Totuși, există alternative pe piața produselor pentru bebeluși.

Pernuțele ergonomice anti plagiocefalie sunt concepute pentru a oferi celui mic o poziție fermă a capului în timpul somnului. În mod obișnuit, acestea au un gol în mijloc care oferă bebelușului confort în zona gâtului, cefei și vârful capului. Din cauza varietății de modele de pe piață te cam pierzi printre culori, materiale și mărimi. De aceea îți prezentăm un mic ghid – cum poți alege pernuța anti plagiocefalie pentru bebelușului tău.

Iată 5 aspecte care merită atenția ta:

⦁ Dacă piciul are alergie la anumite materiale, exclude-le din criteriile de alegere ale pernuței.
⦁ Material de calitate al husei. Majoritatea modelelor de pernuțe sunt fabricate din bumbac normal sau organic. Optează pentru cel organic pentru că acest tip de material nu conține toxine dăunătoare, înălbitori sau alte substanțe artificiale.
⦁ Țesătura și densitatea ei. Densitatea țesăturii se referă la numărul de fire utilizate pe metru pătrat de țesătură. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât va fi mai densă și mai fermă. Pernele pentru copii cu densitate mai mare a țesăturii sunt mai puțin aspre și mai confortabile decât pernele pentru copii cu densitate mai mică.
⦁ Materialul umpluturii pernei. De umplutura pernei depinde confortul și siguranța copilului. Acestea pot fi de diferite tipuri: poliuretanică, fibre de cocos, umplutură sintetică, pene, puf, spumă de memorie etc. Toate acestea permit curățarea ușoară a pernei.
⦁ Modul de spălare. În funcție de construcția pernuței, vei decide singură modul de spălare. Fie o poți pune fără griji în mașina de spălat, fie scoți husa detașabilă și o speli regulat.

De ce să procuri o pernuță anti plagiocefalie?

Sănătatea bebelușului este prioritatea oricărui proaspăt părinte. De aceea, este extrem de important să-i oferi toate condițiile pentru o dezvoltare armonioasă. Fiind recomandate de specialiștii în pediatrie, pernuțele anti plagiocefalie sunt o soluție perfectă pentru a scăpa de sindromul capului plat. Iată câteva avantaje de bază ale acestui accesoriu indispensabil:

⦁ Menține poziția corectă a capului bebelușului;
⦁ Nu afectează zona moale a capului;
⦁ Este fabricat, de obicei, dintr-o stofă plăcută la atingere și non-alergică;
⦁ Are în centru o zonă adâncită pentru capul copilului, ce nu provoacă presiune la ceafă și vârful capului;
⦁ Îi oferă un somn liniștit, sigur și confortabil.

Nu te pierde printre varietatea de modele de pe piață. Accesează Mamico.md și alege calitate raportată la preț excelent pentru pernuțele ergonomice anti plagiocefalie. Ai la dispoziție perne pentru copii, pătuțuri și accesorii de la brand-urile renumite, toate adunate într-un singur magazin online. Comandă acum și beneficiază de livrare rapidă în toată țara.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button