fbpx

Ortodonția – calea spre un zâmbet sănătos și o dantură perfectă

Dantura ne este oferită de mama natură din primul an de viață și este un cadou de care trebuie să ne îngrijim zilnic, printr-o rutină atentă și utilizând produse de calitate. Din păcate, unii factori de ordin fiziologic sau mecanici o pot afecta direct, astfel încât să provoace dificultăți de masticație și dureri de cap.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a evita astfel de repercusiuni defavorabile este oportun să apelezi la un medic stomatolog care îți poate sugera să apelezi la ortodonție. Care sunt avantajele unui tratament ortodontic află din sfaturile specialiștilor clinicii stomatologice Imperial Dent.

Cui i se recomandă apelarea la ortodonție?

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă, popular vorbind, de îndreptarea dinților, dar mai complex de corectarea defectelor danturii. În mod prioritar, tratamentele de ortodonție sunt indicate persoanelor care au probleme cu amplasarea dinților, cu ocluzia sau masticația. Nu există o limită de vârstă, deoarece deficiențele danturii pot fi corectate oricând, începând de la schimbarea dinților.

Există chiar și o listă de carențe și probleme dentare care te duc direct în scaunul medicului ortodont. Deci, dacă ai una dintre următoarele deficiențe, nu ezita să mergi la un consult:

  • Dinți distanțați, cu spații inestetice și disconfort;
  • Înghesuirea dentară, cazul clasic când arcada dentară este supraaglomerată;
  • Ocluzie inversă, încrucișată sau deschisă – câteva categorii de deformări care nu permit dinților să fie în poziția normală la închiderea sau deschiderea maxilarului;
  • Malocluzie pe linia mediană a dinților – este acel caz clasic când dinții frontali superiori nu se suprapun cu cei inferiori simetric referitor la linia mediană ;
  • Supraocluzia verticală – cazul când dinții frontali superiori acoperă puternic pe cei inferiori;

Indiferent dacă este un disconfort fiziologic sau estetic, nu mai amâna vizita la medic, deoarece aceste probleme au tendința să se agraveze în timp.

Când trebuie să apelez la serviciile medicale de ortodonție?

Similar serviciilor medicale generaliste, regula de aur rămâne: cu cât mai devreme, cu atât mai ușor. Dinții și osul maxilar se formează relativ rapid și se poate deteriora la fel de repede. De exemplu, dacă observi că la 12-14 ani adolescentul tău are dinții crescuți incorect, nu ezita să-i pui un aparat dentar, deoarece în timp i se poate deforma maxilarul și mușcătura.

În plus, este potrivit ca procedura de plasare a aparatului dentar să fie efectuată în perioada de vară pentru copii, mai ales dacă sunt școlari sau merg la grădiniță, deoarece în vacanță adaptarea se va realiza mult mai ușor, iar acel disconfort cauzat se va diminua considerabil. Totodată, acesta va învăța să utilizeze aparatul corespunzător, alimentându-se mai ușor, iar igiena de îngrijre se va învăța mult mai ușor.

Cele mai bune servicii de ortodonție din Chișinău le găsești la clinica stomatologică Imperial Dent (Botanica, regiune ușor accesibilă). Medici experimentați, instrumente și aparataje de ultimă generație – toate sunt acum accesibile ție la prețuri prietenoase.

Imperial Dent – îți redăm zâmbetul sănătos pe care-l meriți!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button