fbpx

Mișcarea este viață! Cât de des trebuie să practici sportul pentru a rămâne în formă?

Mișcarea este viață! Și acesta este un motto valabil pentru toată lumea, nu doar pentru cei care vor să slăbească sau să se mențină în formă. Nu există și nici poate exista un plan bătut în cuie, potrivit pentru toată lumea, de aceea este important să creezi un plan individual, la o sală de forță performantă, cu ajutorul unui antrenor calificat, care, adaptat la necesitățile și obiectivele tale, îți va aduce rezultatele dorite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De exemplu, dacă ai un mod de viață complet sedentar, cel mai probabil ți se va recomanda cardio combinat cu ședințe de streching de câteva ori pe săptămână, în timp ce prezența experienței la sală ți-ar permite și antrenamente de forță sau chiar crossfit.

Intrarea în sală cu un plan de antrenament este crucială. Planul ajută atât la crearea unei baze de exerciții, dar și la obținerea rezultatelor dorite. Ceea ce înseamnă că, având un plan este mai ușor să atingem obiectivele propuse și să începem să vedem rezultate.

Dacă analizăm superficial, exercițiile fizice făcute în mod regulat te ajută să slăbești, să menții rezultatele obținute, și să ai un stil de viață sănătos. Pe când, de fapt, acestea îți aduc o serie de beneficii, având o importanță extrem de mare asupra stării tale bine, atât fizice, cât și emoționale. Aici mai trebuie menționat faptul că este foarte important ca activitatea de la sala de sport să fie combinată împreună cu o dietă sănătoasă.

Alături de o alimentație echilibrată, un program de exerciții consecvent reduce riscul bolilor cronice cum ar fi osteoporoza, diabetul, hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat. Precum am menționat, frecvența vizitelor la sală de sport depinde de obiectivele pe care le are fiecare.

Nu există o nici formulă fixă care să meargă pentru toți. De fapt, sunt atât de multe particularități de care depind acest proces, încât este practic cu neputință să faci o rețetă universală de succes a numărului de antrenamente sau a orelor de mers la o sală de fitness.

De exemplu, dacă dorința ta este să reduci cantitatea de grăsime din corp și ulterior să menții rezultatele, numărul de ședințe de antrenament va depinde mult de cât de activ ești deja.

În general, trei sau patru zile pe săptămâna sunt suficiente pentru a spori rezistența și pentru a rămâne în formă. Unii vor obține rezultatele dorite făcând sport de două ori pe săptămână, în timp ce o persoană cu un proces de ardere mai lent va avea nevoie de patru antrenamente pe săptămână sau poate chiar mai mult.

O altă particularitate, la fel foarte importantă, este tipul de antrenament. Acesta, de altfel, trebuie schimbat cu regularitate, pentru a atinge obiectivele propuse.

Pe lângă aspectele menționate până aici, exercițiile fizice vin la pachet cu un set de beneficii importante: ți se va regla tensiunea arterială, îți vei reduce cantitatea de colesterol rău, ți se va stabiliza nivelul de insulină și ți se vor întări oasele. O parte din aceste beneficii le vei resimți și dacă faci sport doar periodic, însă rezultatele nu vor fi la fel de satisfăcătoare ca atunci când faci sport de 3-4 ori pe săptămână, măcar 30 de minute per antrenament.

Beneficiile pe termen lung, cum ar fi sănătatea corpului, nu pot fi obținute decât prin efort repetat. Sănătatea organismului nu o poți obține după doar 30 de minute de alergat pe lună. E nevoie de mult mai mult de atât.

Deci pentru rezultate care vor întrece chiar așteptările tale, antrenorii de la Aquaterra Fitness Center sunt mereu în sală pentru a-ți oferi suportul de care ai nevoie și pentru a te ajuta în toate aceste aspecte.

Pentru a discuta mai multe detalii și a crea împreună un plan de antrenamente, ne poți contacta la telefonul 022628000, sau poți vizita centrul la adresa str.Ginta Latina 12/5 și discuta personal cu unul dintre antrenori.

Ne vedem la sală!

 

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button