fbpx

Last CALL! Înscrie-ți școala la programul care te pregătește pentru profesiile viitorului!

Care vor fi cele mai solicitate meserii în următorii 10 ani? Cum trebuie să educăm generația elevilor de astăzi, ca să corespundă cerințelor de pe piața muncii de mâine? Acestea sunt doar câteva dintre provocările prezentului, marcat de viteza rapidă de transformare și digitalizare a educației și joburilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În ultimul an, la nivel național, proiectul „Tekwill în Fiecare Școală” – cel mai revoluționar proiect educațional – a implementat un program amplu de educație tehnologică în 234 de școli, pentru a dezvolta abilitățile digitale ale elevilor și a-i pregăti pentru profesiile viitorului.

Proiectul nu se oprește aici! Inițiativa își propune pentru anul de studii care urmează să integreze alte 100 de școli în care să fie predate disciplinele viitorului, pentru a dezvolta la elevi creativitatea, competențele digitale, abilitățile de comunicare interpersonală și gândirea critică.

Instituțiile de învățământ din țară care își doresc să facă parte din această comunitate se pot ÎNSCRIE la program până la data de 22 februarie 2022!

Tatiana Alexeev, manageră de proiect, „Tekwill în fiecare școală”:Capitalul uman în dezvoltarea economică a unei țări are un impact considerabil, iar sistemul educațional trebuie să le permită tuturor tinerilor să dobândească abilitățile necesare pentru a obține succese și pentru a fi competitivi pe piața muncii. La baza oricărei meserii a viitorului vor sta abilitățile individuale, capacitățile de adaptare la schimbare, precum și eficiența în utilizarea tehnologiilor viitorului. În acest sens, în cadrul proiectului „Tekwill în Fiecare Școală”, ne-am propus să punem în valoare capitalul uman, prin pregătirea unei generații care să poată răspunde la provocările social-economice și să creeze acasă produse și servicii de calitate.”

Școlile din țară se pot înscrie la program dacă:

  • Profesorii dețin un nivel mediu spre avansat al competențelor digitale
  • Elevii sunt interesați de domeniul tehnologic și inginerie
  • Instituția de învățământ gimnazial/liceal se află pe teritoriul Republicii Moldova
  • Există o sală de clasă dotată cu calculatoare și conexiune la internet.

În anul de studii 2022-2023, elevii care fac parte din inițiativă vor studia unul dintre cele 8 cursuri pe care le include programul: Programarea Algoritmilor în C/C++, Proiectarea și Dezvoltarea Web, Design Grafic, Inteligența Artificială, Aplicații Mobile și Antreprenoriat, Inteligența Emoțională și Video Storytelling. Cursurile sunt disponibile atât în limba română, cât și în limba rusă.

La fel, în cadrul proiectului „Tekwill în Fiecare Școală”, cadrele didactice beneficiază de programe de formare profesională, ghidare și mentorat, pentru a putea preda interactiv disciplinele la lecții. Iar platforma tekwill.online le vine în ajutor cu un conținut informațional valoros.

„Tekwill în fiecare școală” și-a luat angajamentul ca până în anul 2024 peste 90% dintre liceele din toată țară să fie membre ale comunității. Cursurile predate în cadrul acestei inițiative sunt plasate pe o platformă de eLearning – tekwill.online – care este destinată profesorilor și elevilor de liceu. Până în prezent, peste 25.000 de elevi din clasele 7-12 studiază profesiile viitorului, datorită celor 590 de profesori inovatori care fac parte din proiect.

Proiectul „Tekwill în Fiecare Școală” este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, prin Memorandumul de înțelegere semnat la data de 22 iulie 2020. Crearea cursurilor a fost posibilă prin mobilizarea eforturilor financiare ale sectorului privat,  cetățenilor țării și diasporei, precum și ale partenerilor externi de dezvoltare – USAID, Suedia, EU4MOLDOVA și PNUD Moldova.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button