fbpx

La ce să atragi atenția atunci când îți alegi medicul dentist

Problemele dentare nu ocolesc pe nimeni, de la mic la mare, fiecare se ciocnește de necesitatea tratamentelor stomatologice. Cum să alegi un medic dentist bun și o clinică respectabilă? Cum să te asiguri că primești cel mai bun rezultat și o dantură sănătoasă? Să analizăm cele mai importante puncte de reper în decizia aceasta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Abilitățile practice și dorința de dezvoltare profesională continuă

Să atingi un nivel profesionist în stomatologie, mai ales în Chișinău, este o adevărată provocare. Dar cei cu adevărat pasionați de medicina dentară nu se opresc la studiile obligatorii, ci optează pentru seminare și conferințe în domeniu, precum și pentru orice ocazie de perfecționare. Experiența practică este și ea un argument pozitiv, deoarece abilitățile se îmbunătățesc considerabil cu fiecare tratament efectuat de stomatolog.

Mediul de lucru – o clinică stomatologică bine dotată

Este vital ca tratamentele să aibă loc într-un mediu curat, cu instrumente sterile, cu tehnologii de ultimă generație. Condițiile potrivite reprezintă premiza rezultatelor excelente. Existența posibilității investigațiilor radiologice în aceeași locație este un alt avantaj. La fel este dotarea cu un microscop endodontic și materialele moderne (implanturi premium, coronițe de înaltă calitate, aparate dentare ce pot fi adaptate oricărui caz). Cu cât mai bine dotată este clinica și cu cât mai avansate sunt tehnicile și materialele folosite, cu atât mai rapide și precise sunt procedurile, iar rezultatele sunt mai durabile.

O largă gamă de posibilități ce țin de stomatologie

Un mic cabinet dentar care are doar câțiva angajați și opțiuni limitate nu se compară cu o clinică bine dezvoltată, cu o echipă dezvoltată multilateral și posibilități vaste de tratament. În stomatologie există multiple ramuri, iar unele specializări sunt deosebit de înguste – de exemplu chirurgia, endodonție sau ortodonția. Un singur specialist nu poate acoperi toate posibilele necesități ale vizitatorilor clinicii, dar o echipă dezvoltată oferă șansa unui tratament exact. La fel de importantă este accesibilitatea serviciilor, de exemplu o clinică aflată în
Chișinău are mai multe șanse să aibă un flux constant de pacienți, comparativ cu una la care este mai greu de ajuns.

Atitudinea pozitivă față de pacienți și receptivitatea

Este dificil să te confrunți cu o problemă dentară și majoritatea pacienților ce recurg totuși la stomatologie sunt deja îndurerați, speriați și stresați. Atitudinea pozitivă și receptivitatea echipei clinicii sunt menite să înlesnească interacțiunea medic-pacient, astfel încât tratamentul să decurgă fără durere și emoții negative. De la primul contact, când se stabilește o programare, până la vizita propriu-zisă la cabinet și posibilele vizite ulterioare, pentru a verifica rezultatele tratamentului și evoluția cazului, sunt importante comunicarea și transparența. De asemenea, este important ca medicul stomatolog să explice situația, modul în care decurge boala, ce opțiuni de tratament există și costurile aferente, astfel ca planul de tratament să se potrivească în mod individual fiecărui pacient.

Cel mai important lucru este că decizia de a avea încredere într-un anumit stomatolog nu trebuie lăsată pentru momentele grele, când durerea este insuportabilă. Profilaxia este chiar mai importantă decât tratamentele, deci este important să alegi medicul atunci când poți lua calm decizia. Cu atât mai mult că odată asumată, această decizie nu va trebui schimbată mereu, dacă optezi pentru o clinică ce îmbină toate condițiile de mai sus, precum Imperial Dent.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button