fbpx

Hrana pentru câini și pisici: Cum alegi mâncarea potrivită pentru animalul tău de companie?

Animalele noastre de companie sunt prietenii de care trebuie să avem constantă grijă, iar prin acest fapt înțelegem că au nevoie de atenție, educație și alimentație. Dacă atenția și educația poate fi obținută prin plimbări și antrenamente, în materie de alimentație este nevoie să alegi produsele cu grijă și să ții cont de recomandările specialiștilor din domeniu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru cele mai inspirate alegeri, nu rata următoarele sfaturi

Alege mâncarea după vârstă

Este un criteriu valabil atât în cazul mâncării pentru pisici, cât și pentru cea destinată câinilor, deoarece în funcție de faza lor de dezvoltare, aceștia au nevoie de mai multe sau mai puține elemente nutritive și de o procesare diferită.

Să nu uităm că prietenii noștri necuvântători au faze de tranzit, trecând de la alimentația maternă spre formele independente de hrănire. De aceea, producătorii țin cont de asta și adaugă diferite suplimente, precum sunt calciul, kaliul sau fierul pentru fortificarea sănătății lor.

Optează pentru calitate premium

Îți dorești ca animalul tău de companie să fie cât mai energic și sănătos? Atunci alege produsele de calitate premium, deoarece studiile arată că acestea sunt optime. Motivele sunt:

  • Materia primă aleasă, care este concepută din carne naturală;
  • suplimentele compatibile, care răspund necesităților fiziologice ale câinelui sau pisicii;
  • mâncarea se digeră mult mai bine și sistemul digestiv nu are de suferit.

Schimbă gustul

Nu trece cu vederea faptul că și câinii, dar și pisicile, au papile gustative destul de dezvoltate și că diversificarea este binevenită. Dar există câteva chestiuni importante de reținut: în cazul hrănii pentru câini, acesta trebuie să miroase bine, deoarece aceștia percep mai mult prin spectrul mirosului, decât al gustului. Totuși, diversificarea la câine trebuie să țină cont și de fazele dezvoltării.

Pe de altă parte, pisicile au mult mai mulți receptori ai gustului și apreciază gusturile intense, de aceea poți să-i schimbi mai frecvent produsele. Invariabil rămâne necesitatea de a alterna produsele, astfel încât să conțină aportul zilnic necesar pentru energia și dezvoltarea corectă a câinelui sau pisicii tale.

Umedă sau uscată – ce să aleg?

Încă o dilemă pentru posesorii de animăluțe: să aleagă mâncare uscată sau umedă? În realitate, totul este mult mai simplu. Alegerea hrănii umede ține de starea de sănătate a pisicului sau câinelui, deoarece aceștia au nevoie de o hidratare suplimentară, inclusiv în momentul când mănâncă.

Totodată, mâncarea uscată este mai accesibilă ca preț, are un termen de valabilitate mai mare, iar dacă ai un pisoi cu blană lungă, atunci cea umedă îți poate da bătăi de cap, deoarece va trebui să-l speli după fiecare masă. Deci, în această chestiune alegerea este pur subiectivă și ține exclusiv de starea de sănătate și de confortul cățelului sau al pisicii.

Indiferent de ce alegi, acum poți opta pentru calitate la preț prietenos, deoarece hrana pentru câini și mâncarea pentru pisici o poți găsi în magazinul online METRO.zakaz.md.

Alege, comandă și primește produsele direct la ușă, în timp util și cu grijă pentru animalele tale de companie.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button