fbpx

foto | Vrei să pregătești o cină romantică impecabilă? Iată trei rețete perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților nu este doar aceea în care îți etalezi aptitudinile de a cumpăra cele mai frumoase cadouri, ci și când îți poți răsfăța sufletul pereche cu delicii culinare pe măsură. Ingredientele proaspete și dragostea în cantități industriale – fac minuni. Rețeaua de magazine METRO Cash&Carry îți oferă trei rețete culinare cu care îți poți recuceri perechea, în doi timpi și trei mișcări. Fii sigur că această cină va deveni una de poveste și cu siguranță o veți repeta.

Rețeta 1: Tort cald cu ciocolată și zmeură, după rețeta lui Nigella Lawson

Este o rețetă care îți ia circa o oră, dar îți oferă multe senzații gustative, mai ales dacă ești un amator înflăcărat al deserturilor. Ai nevoie de următoarele ingrediente, exact în cantitățile prevăzute (cel mai potrivit ar fi să folosește un cântar):

  • 185 de grame de făină;
  • O linguriță rasă de praf de copt;
  • Un vârf de sare;
  • 30 de grame de cacao;
  • 250 de grame de ciocolată amară Heidi (75% concentrație de cacao);
  • 95 de grame de zahăr alb;
  • 95 de grame de zahăr brun;
  • 250 de grame de unt;
  • O lingură de lichior de portocale;
  • 185 de ml de apă;
  • 185 de ml de cafea;
  • 250 de grame de zmeură.

Pașii rețetei:

  1. Cerne făina prin sită, adaugă praful de copt și vârful de sare, amestecând ingredientele. După amestecare, integrează praful de cacao.
  2. Într-o cratiță pune 250 de grame de ciocolată amară Heidi, 95 de grame de zahăr alb, 95 de grame de zahăr brun, 250 de grame de unt și o lingură de lichior de portocale. Adaugă apa și cafeaua. Pune compoziția pe foc mic până când se topesc toate ingredientele și se obține consistența unui sirop.
  3. Unge o formă de copt, preferabil cu diametrul de 21 de cm.
  4. Când sosul de ciocolată este gata, încorporează-l în mixul de făină și cacao.
  5. Bate separat două ouă și adaugă-le în întreaga compoziție. Amestecă fin totul.
  6. Toarnă jumătate din compoziție în forma de coptură. Adaugă zmeura. Acoperă totul cu restul compoziției.
  7. În cuptor, tortul se coace la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pe raftul de jos adaugă o tavă suplimentară pentru cazul în care va curge puțin din compoziție.
  8. După ce îl scoți din cuptor, lasă-l 15 minute să se odihnească, apoi îl tai și-l servești alături de câteva bile de înghețată de vanilie și un pahar de vin roșu.

Rețeta 2: Antricot de porc caramelizat cu pere și ceapă roșie

Această rețetă o să vă satisfacă papilele gustative, pentru că oferă nu doar sațietate, ci și o multitudine de gusturi și senzații noi. În plus, este extrem de ușor de făcut, luându-ți puțin timp. Ai nevoie de:

  • Două felii de antricot sau cotlet de porc, preferabil cu os;
  • Trei pere medii;
  • O ceapă roșie mare;
  • Două fire de coriandru;
  • Mix de legume congelate pentru wok, la garnitură;
  • Sare, piper.

Pașii rețetei:

  1. Curăță ceapa și taie-o julien.
  2. Taie în felii medii perele.
  3. Mărunțește firele de coriandru.
  4. Într-o tigaie preîncălzită adaugă o lingură cu ulei de măsline și aranjează ceapa, perele și coriandrul.
  5. Asezonează carnea cu sare și piper. Aranjeaz-o în tigaie alături de pere și ceapă.
  6. Într-o tigaie separată pune ulei de măsline și pregătește mixul de legume congelate.
  7. Aranjează compoziția finală pe platouri albe și servește-o alături de un vin spumant.

Rețeta 3: Pizza cu chorizo, dovlecel și busuioc

Italienii au descoperit de foarte mult timp care este rețeta fericirii: pizza și dragostea. De aceea, o pizza pregătită în casă poate deveni piesa de rezistență a cinei tale romantice. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 165 de ml de apă;
  • Trei-patru grame de drojdie uscată;
  • ¼ linguriță de zahăr;
  • 200 de grame de făină;
  • 50 de grame de griș;
  • ¼ linguriță de sare;
  • O ceapă albă mică;
  • Doi-trei căței de usturoi;
  • O bucățică de unt;
  • Frunze de busuioc, după dorință;
  • O conservă de roșii decojite;
  • Sare, piper, zahăr brun;
  • Un dovlecel;
  • 75 de grame de salam chorizo;
  • 100 de grame de mozarella.

Pașii rețetei:

  1. Într-un bol aparte amestecă apa, drojdia uscată și zahărul brun.
  2. În alt vas adaugă făina albă, grișul și sarea. Amestecă, astfel încât făina să se îmbogățească cu oxigen.
  3. Încorporează amestecul de apă, drojdie și zahăr brun în compoziția cu făină.
  4. Amestecă aluatul în vas, după care frământă-l pe masă circa 10 minute, până când va deveni elastic. Pune-l înapoi în vas și acoperă-l cu folie alimentară până prepari sosul.
  5. Taie ceapa cubulețe. Mărunțește usturoiul. Pune-le într-un vas cu puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt. Când se înmoaie ceapa, pune frunzele de busuioc. Tu alegi câte să fie. Peste un minut adaugă deasupra roșiile din conservă. Asezonează totul cu sare, piper și zahăr brun. Lasă compoziția pe foc mic până devine de o consistență mai groasă (circa 12-15 minute). La final trebuie s-o treci prin blender.
  6. În două tăvi pentru rolă pui folie de aluminiu, pe care o ungi cu ulei de măsline și o presori cu griș.
  7. Împarți aluatul în două părți și îl întinzi nițel. Nu este neapărat să aibă o formă geometrică fixă.
  8. Taie rondele subțiri dovlecelul, salamul și mozarella.
  9. Încinge cuptorul la 240 de grade, cu ventilarea pornită. Între timp, aluatul se odihnește în tăvi câteva zeci de minute.
  10. Unge aluatul cu sos, aranjează dovlecelul, mozarella și frunzele de busuioc.
  11. La final asezonezi cu ulei de măsline, sare și piper.
  12. Pizza se va coace în opt-10 minute la 230 de grade, cu ventilarea pornită. Servește-o cu un vin alb.

Cu siguranță, aceste trei rețete se pot transforma într-o frumoasă tradiție de Ziua Îndrăgostiților, pe care să o repetați de fiecare dată, împreună. Iar pentru a evita cozile interminabile din magazine, rețeaua METRO Cash&Carry vă oferă posibilitatea de a achiziționa produsele necesare, online, cu livrare direct la ușă, exact la momentul potrivit.

Articole similare

Back to top button
Close