fbpx

foto | Investițiile în designul interior pot aduce succes. Cum a amenajat o companie din Moldova spațiul dintr-un bloc rezidențial din inima Bucureștiului?

Alegerea unei case și amenajarea acesteia este o misiune dificilă, dar care denotă, într-un final, stilul proprietarilor. Iată de ce selectarea unui proiect de design cu elemente neoclasice demonstrează un rafinament aparte și poate deveni provocare pentru orice birou de arhitectură și de design.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa AB+Partners este obișnuită cu provocările și încântată de acestea, fapt pentru care proiectul de design interior în stil neoclasic Gafencu 49, conceput în 2019, în termen scurt, a devenit încă o reușită pe măsura așteptărilor.

Actualitatea interiorului este una dintre mizele prioritare ale celor de la AB+Partners. Prin urmare, planul de design a fost gândit până la cele mai mici detalii. Specialiștii au selectat gama cromatică optimă pentru diferite zone, reliefând un stil comun și organic.

Pentru pereți și tavan s-au ales nuanțe de alb și bej. Motivele coloristice se regăsesc pe canapea și pe scaune care, datorită faptului că sunt tapițate cu catifea, oferă un joc luxos de culori. Grație alegerilor cromatice reușite a fost favorizat fluxul de lumină naturală în anumite zone, un exemplu în acest sens fiind bucătăria și sufrageria. Accentele de culoare au fost repartizate uniform, îmbinându-se gama albă/champagne cu pardoseala din lemn, draperiile maro, dar și mobilierul în nuanțe sobre.

Filosofia coloristică este urmată în întreaga locuință. Toate dormitoarele sunt dominate de alb, bej și maro. Liniile moi ale mobilierului și textilele în culori pale contribuie la crearea senzației de confort, iar grație draperiilor, spațiile largi și luminoase devin cu ușurință intime.

O atenție aparte s-a acordat băilor. Finisate cu plăci de marmură de dimensiuni mari, acestea scot la iveală un joc de culori alb-gri proaspăt. Aspectul estetic, care este direct corelat cu stilul clasic, a fost completat de mobilierul cu linii curbate și de obiectele sanitare cu forme reținute. Ca un element definitoriu al stilului nobil dorit, în una dintre băi a fost introdusă imaginea recunoscutei picturi renascentiste „Nașterea lui Venus”.

Toate serviciile de design interior cumulate în cadrul acestui proiect și-au atins țelul. Spațiul de 287 de metri pătrați a fost transformat, în mod organic, într-o bijuterie rezidențială. Aici s-au îmbinat detalii stilistice, accente de culoare și elemente impecabile de design arhitectural.

Gafencu 49 este o revenire la origini, un exemplu de design interior în care arta se îmbină perfect cu elemente neoclasice, însă fără a obosi ochiul sau a crea senzația de suprasaturare. Întregul spațiu este un deliciu vizual, deoarece se observă o simetrie calmă și o degajare completă de elemente inutile de decor.

De ce s-a mers pe stilul neoclasic? Este o alegere inspirată, potrivită spațiilor mari, în care se doresc transformări generale, cu accente pe culoare, textură, simetrie. Anume acest curent înlocuiește bizara opulență a unor tradiții vechi, eliminând din decor toate surplusurile și oferind locuitorilor plăcere estetică, dar și o senzație plăcută de rafinament dozat. Acest rezultat este obținut atât grație ideilor de planificare, cât și materialelor folosite. De această dată, biroul de arhitectură AB+Partners a utilizat astfel de mărci precum Masiero Group, Flos, Florim, Gessi, Kahrs, Avanta, ArtGranit, Orac Decor, iar calitatea acestora și manopera executată au fost complementare și au rezultat într-un proiect exclusivist.

Cu siguranță, acest proiect cu un buget de 1 milion de euro este o demonstrație clară a faptului că investițiile în design-ul interior pot deveni un exercițiu de creativitate și o reușită absolută. Astfel, AB+Partners și-a completat portofoliul cu încă o lucrare de design interior de impact.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button