fbpx

foto | Etape de îngrijire pentru o barbă cool

Stăteam cândva de vorbă cu un pirat. Sau poate era viking, nici nu mai știu, ceea ce știu cu siguranță e că după câteva zile oferite în exclusivitate îngrijirii de barbă devenise un adevărat dandy.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Barba.. Ce detaliu ciudat. Te poate transforma într-un bărbat de pe coperțile jurnalelor mondene sau într-un boschetar. În ambele cazuri ea te va evidenția, însă dacă alegi să aplici metode de îngrijire a barbei fără a o lăsa să crească de izbeliște vei performa într-un stil și vei semăna o doză de gelozie în rândurile fețelor rase.

Așteptarea

Până a te apuca de îngrijirea barbei aceasta mai întâi trebuie să crească. Fă-ți rezerve de răbdare pe cât se poate de multe și împrumută din ele și celor care te văd în fiecare zi. Căci barba are uneori năravul de a arăta prost la creștere. Tu așteaptă. Eventual, poți folosi ulei de ricin pentru a hrăni firele și poți lua niște vitamine, fie ca supliment, fie din alimentație – asta e tot ce poți face la această etapă. Îți vei antrena astfel puterea voinței, care la fel precum barba lăsată să crească te descrie drept bărbat. Cum spune un vechi proverb: cu răbdarea crești și barba.

Redarea formei

După câteva săptămâni de așteptare, după ce barba ta a crescut cu destui centimetri pentru a putea tăia din ea puțin și a-i oferi forma mult dorită, recomandarea  pentru tine e să mergi la barber. Acolo vei afla ce se potrivește cu trăsăturile tale faciale. Ți se va propune alegerea modelului de barbă și poate îți vei face un prieten care să te primească regulat la câteva săptămâni pentru corecție. Acelui prieten îi vei spune cu aer de patos barberul meu personal (de obicei, istoriile pe care le cunoaște un barber nu le mai poți auzi de nicăieri, el fiindu-ți și aliat, și psiholog, și amic într-o oarecare măsură).

Îngrijirea proprie

Faptul că ai deja în lista de contacte un barber cu care te vezi odată în lună, nu înseamnă că poți uita de îngrijirea personală a  barbei. Aceasta e ca un copil mic. Lăsată din supraveghere va începe să zburde cu firișoarele noi prin toate direcțiile. Barba se cere spălată des și pieptănată pentru a-și cunoaște locul. Tu ești șeful, tu îi arăți cum să crească. Drept arme în lupta cu îmblânzirea ei vei folosi uleiul de barbă, ceara pentru barbă și un pieptene ce-și va stabili domiciliul în buzunarul tău.

Resemnarea

Odată ce alegi să crești o barbă trebuie să te resemnezi cu faptul că vei folosi produse cosmetice. Stai! Nu renunța. Nu va trebui să împrumuți tușul de la iubita ta. Vei folosi cosmetice pentru bărbați. Alegerea sigur că îți aparține, însă fără ele riști să te transformi iar în pirat. Uleiul pentru barbă care îți face părul moale, balsamul pentru îngrijire care hrănește firele de păr dându-le un aspect sănătos – sunt absolut necesare. Dacă prinzi curaj și experiență și purcezi la corectări proprii cu lama sau aparatul de ras, vei mai avea nevoie de crema sau balsamul de ras care să nu îți lase pielea iritată. Poți fi tu cel mai dur tăietor de lemne însă fără aceste produse cosmetice pentru bărbați, mariajul cu barba ta nouă poate deveni un adevărat calvar – plin de mâncărimi și nervi pierduți.

Un ultim sfat

Un ultim sfat pentru barba ta cool e să revizuiesti cât mai des pagina Estel.md, unde periodic poți găsi oferte avantajoase pentru produsele de îngrijire pentru barbă. Sunt sigur, că doar în câteva săptămâni vei avea și tu o poșetă bărbătească exclusiv pentru păstrarea produselor de cosmetică pentru bărbați și vei fi fericit cu noua ta barbă.  Mai lasă din când în când pagina deschisă, ca iubita ta să observe seturile de cadouri pentru bărbați – ca să te poată face și ea fericit la următoarea sărbătoare.

Promulgă seriozitate, brutalitate și stil. Declară război lamei de ras și devino cool. Cum spune un alt proverb, o barbă sănătoasă pentru un bărbat sănătos.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button