fbpx

De ce peste 400.000 de moldoveni au ales internet fix de la Moldtelecom?

Anul 2020, cu particularitățile sale, a fost anul care a accentuat în prim-planul grijilor noastre cotidiene necesitatea confortului de acasă. A fost anul mobilității reduse. Anul care a readus micile dezbateri în familie despre cine este „șeful telecomenzii” de la televizor și care ne-a pus din nou în fața desktopurilor acasă, după o perioadă mai mare de timp în care ni se crease impresia că degetele noastre au fost concepute pentru a gestiona din mers smartphone-urile.

Noile tendințe sunt confirmate și de datele statistice. Potrivit Agenției Naționale de Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), numărul abonaților la serviciul de acces la Internet fix a crescut în primele nouă luni ale anului trecut cu 4,9% și a depășit 700.000, în timp ce la serviciul de acces la Internet mobil s-a micșorat cu 2,5%. Adică, în termeni mai simpli, am avut mai multă necesitate de Internet acasă decât la telefonul mobil.

Internetul fix acasă, de viteză mare, fără întreruperi a devenit pentru mulți dintre noi cel mai indispensabil accesoriu pentru a ne putea continua munca fără să ne expunem riscurilor suplimentare.

Dar ce înseamnă servicii de internet fix de calitate și de unde le luăm? Bineînțeles că unul din principalele criterii pentru majoritatea dintre noi este raportul preț/calitate și bonusurile pe care ni le oferă companiile. Și, bineînțeles, siguranța că nu ne vom pomeni cu „no Internet connection” în cel mai nepotrivit moment.

Companiile care oferă acest serviciu au avut diferite oferte mai ales la cumpăna dintre ani, în încercarea de a atrage noi clienți. Oferta Moldtelecom este însă imbatabilă. Moldtelecom este cel mai experimentat și mai mare operator din țară, singurul care asigură toată gama de servicii la nivel național – telefonie mobilă, telefonie fixă, Internet mobil, Internet fix și IPTV. Ceea ce a fost extrem de important pentru oameni mai ales pe timp de pandemie. Inclusiv pentru elevii și studenții din diferite localități, care doar datorită serviciilor oferite de Moldtelecom și-au putut continua studiile de la distanță.

Ofertele de Internet fix pornesc de la 85 de lei pe lună și pot fi comandate online pe www.moldtelecom.md.

În plus, Moldtelecom oferă acum și un abonament de telefonie mobilă cu minute naționale nelimitate și internet mobil nelimitat, pe viață, la doar 99 lei lunar. Pentru comparație, oferta similară a unei alte companii propune minute naționale și internet mobil limitat.

Iată și alte câteva motive de ce Internet fix de la Moldtelecom:

  •  Moldtelecom este driver-ul vieții digitale din țară. În cei peste 27 ani de experiență, compania a dezvoltat cea mai avansată rețea de fibră optică, cu o lungime totală de peste 18.000 de km, fiind de 10 ori mai rapidă decât oricare alta din Republica Moldova;
  •  Serviciile de internet fix sunt prestate în peste 1200 de localități din țară, iar aproximativ 65% din ele sunt deja acoperite cu fibră optică;
  • În anul 2020, compania și-a lărgit prezența cu fibră optică în peste 80 localități. Astfel, zeci de mii de cetățeni au obținut acces la servicii de calitate. Până la sfârșitul anului curent alte 170 de localități și aproximativ 40.000 de clienți vor putea beneficia de servicii de Internet fix cu viteză de până la 1 Gbps.

Și nu trebuie să aștepți zile întregi ca să fii conectat, așa cum este cazul altor companii. Datorită noilor soluții IT, termenul de conectare nu depășește 48 de ore în zonele cu disponibilitate tehnică. În plus, începând cu anul curent, Moldtelecom oferă cele mai performante echipamente Wi-Fi de pe piață atât abonaților noi, cât și celor existenți.

Iar la capitolul siguranță, trebuie menționat că rețeaua Moldtelecom de fibră optică este conectată direct la rețeaua globală de internet prin punctele de schimb din Germania, Ucraina și România, prin 6 conexiuni, iar în 2021 Moldtelecom își va extinde punctele de prezență pe platformele din Rusia și Olanda.

În plus, toți abonații de Internet fix Moldtelecom care au minim 3 ani în rețea își pot schimba echipamentul, absolut gratuit, pe unul nou și mai performant, care oferă o experiență și mai bună în utilizarea serviciilor.

Iată de ce, în pofida concurenței tot mai mari pe piață în acest domeniu, Moldtelecom își menține poziția de lider la mai multe capitole. Inclusiv la prestarea serviciilor de Internet fix. Potrivit acelorași date ale ANRCETI, către sfârșitul anului trecut, compania deținea o cotă de piață de 58% la acest serviciu.

În prezent, Moldtelecom numără peste 400.000 de abonații de internet fix, astfel reușind să construiască cea mai puternică rețea din țară, care oferă o conexiune stabilă, acoperire națională și viteză de până la 1.000 Mbps.

Iar dacă tot vorbeam la început despre confortul casnic, trebuie menționat că și numărul abonaților la serviciile TV cu plată sau IPTV a crescut în trimestrul III al anului trecut, cu 4,7%, iar Moldtelecom deține în continuare cea mai mare cotă de piață în funcție de cifra de afaceri – 35%, reușind să-și fortifice poziția pe parcursul anului trecut.

Și în acest domeniu, compania oferă un pachet frumos de oportunități. Pornind de la grila de canale TV care numără peste 185 posturi unice dintre care peste o treime sunt în format HD și continuând cu o gamă largă de servicii adiționale care s-au bucurat de succes, precum Arhiva TV, MEGOGO, CLOUD CAMERA, MULTISCREEN.

Iar cea mai nouă ofertă lansată în exclusivitate de Moldtelecom este CINEMA IVI, care oferă acces la o bibliotecă de peste 10.000 de filme și seriale pentru toate gusturile. Oferta este disponibilă cu doar 5 lei lunar pentru abonații conectați la Internet + Televiziune.
În plus, Moldtelecom este singurul operator care oferă aceste servicii la nivel național!

Cu Moldtelecom uiți de problemele de conexiune la Internet, viteza mică, echipamentele învechite, dar și de grămada de facturi cu termene limită diferite, care te obligă să faci mai multe drumuri la bancă. Iar toate serviciile sunt digitalizate. Acum nu mai e nevoie să mergi la un magazin Moldtelecom. Începând cu solicitarea de conectare servicii și până la achitare, modificare sau prelungirea contractului, le poți rezolva pe toate online, de oriunde ai fi. Serviciile “Cerere online” sau “Comandă acum”, „Reîncărcare cont”, disponibile pe moldtelecom.md, îți permit să expediezi o multitudine de cereri legate de utilizarea serviciilor tale, să achiți sau să conectezi altele noi de acasă, în deplină siguranță.

Pentru a obține succese și realizări, trebuie să fii lângă lider. Iar lider incontestabil în asigurarea confortului casnic în domeniul telecomunicațiilor este Moldtelecom.

Articole asemănătoare

Back to top button