fbpx

Cum combatem stresul zilnic atunci când facem curat: Trei recomandări de reținut

Este lucru știut că a face curat înseamnă a-ți asigura o stare generală de bine și a-ți fortifica sănătatea în fața oricăror dăunători (microbi, acarieni sau particule de praf). Să nu uităm că în casele noastre, din cele mai vechi timpuri, unul dintre pericolele greu vizibile este praful, iar dacă nu este înlăturat corespunzător, acesta devine motivul mai multor afecțiuni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, iată câteva recomandări pentru a combate stresul curățeniei și a face casa lună.

Alege ziua prestabilită pentru curățenie

De mici suntem cumva deprinși că sâmbăta este zi de curățenie, dar cine a zis că este bătut în cuie? Alege acel moment al săptămânii care îți este convenabil, astfel încât să ai suficient timp, energie și dispoziție pentru a îndeplini toate sarcinile, cum ar fi spălatul ferestrelor cu un Karcher pentru geamuri sau aspirarea zonelor din afara casei (terase, lojă sau balcon). În plus, ești liber să alegi perioada zilei, de exemplu în timpul verii poți opta pentru primele ore ale dimineții, când temperaturile încă nu sunt agresive

Fă-ți un grafic al activităților de realizat

Da, chiar dacă sună deja tatonat, graficul activităților de realizat te ajută nu doar la făcutul curățeniei, dar și la menținerea acesteia, misiune deloc ușoară. Pentru a realiza cu brio sarcinile prestabilite, iar pentru că suntem în era digitală, poți testa aplicația Sweepy, care te ajută să setezi zilnic, săptămânal și lunar obiectivele cleaningului.

Împarte sarcinile în două categorii: zilnice și episodice. Cele episodice pot fi realizate la început și la final de lună pentru un efect de durată (cum ar fi spălatul geamurilor sau curățarea salonului automobilului cu un aspirator Karcher. Cele zilnice pot fi grupate după complexitate și importanță. De exemplu, dormitorul copiilor trebuie curățat măcar o dată pe zi, vasele pot fi spălate în două reprize. Acest grafic îți va economisi timpul și te va ajuta să observi cât de raționale și necesare sunt unele sarcini.

Înarmează-te cu aliați

S-au terminat vremurile în care trebuia să ai o mătură în casă sau să speli cu cârpa dușumeaua. Tehnologia și confortul este acum acasă la tine. Alege pentru curățenia ta substanțele potrivite (poți opta pentru produsele eco friendly, cu arome catifelate sau lipsite de parfum). Cumpără-ți neapărat un aspirator Karcher din Chișinău, care poate avea încorporată și varianta de curățenie umedă, iar astfel podeaua ta va fi curată chiar și fără mop. Vei câștiga timp din îmbinarea a două proceduri: aspirare și spălare. Nu uita să îți procuri și lavetele din microfibră, care sunt versatile și comode în utilizare, astfel încât să scapi rapid de praful de pe suprafețe.

Găsești toate produsele de care ai nevoie pentru o curățenie ușoară în rețeaua magazinelor METRO Cash&Carry. Fii cu ochii pe reduceri și transformă o obligație zilnică într-un proces ușor și rapid.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button