fbpx

Carnea proaspătă de pasăre? Află unde găsești cel mai larg și calitativ sortiment

Duci un mod de viață sănătos? Faci sport și ești în permanentă mișcare? Alegi alimentele cu maximă atenție și vrei să-ți concepi un meniu echilibrat, în care să se regăsească vitamine, minerale și nutrienți? Atunci nu uita să consumi carne de pui – un aliment pe care-l recomandă specialiștii în nutriție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unde găsești cel mai mare sortiment și cum o poți introduce în alimentația ta, află dintr-un material oferit de specialiștii METRO Cash&Carry.

Ce carne de pui să aleg?

Se spune că găinile ar fi fost păsările care ne-au influențat evoluția. Apărute acum 8000-10.000 de ani, undeva în junglele Indiei, acestea au devenit un fel de carne îndrăgit chiar și de cei mai pretențioși consumatori.

Carnea de găină era și rămâne a fi alimentul universal, care se potrivea perfect atât pentru popoarele sedentare, cât și pentru cele migratoare, deoarece păsările puteau fi ușor transportate, domesticite, iar carnea se prepara ușor.

Actualmente, carnea de găină este un aliment indispensabil din hrana persoanelor care au probleme de sănătate, a mămicilor care alăptează sau a copiilor mici în timpul diversificării. Fie că alegi pieptul de pui, aripioarele de pui sau pulpele, ai de câștigat următoarele elemente nutritive, vitale pentru sănătatea organismului tău, zi de zi:

  • Întreaga serie de aminoacizi esențiali;
  • vitaminele B și D;
  • mineralele: zinc, crom, seleniu;
  • grăsimi sănătoase.

Fiind destul de ușoară în preparare, carnea de pui se potrivește perfect pentru supe, garnituri sau chiar luată ca atare. Avantajul acesteia este că îmbibă ușor savoarea sosurilor, gustul delicat al condimentelor sau aromele delicioase ale legumelor.

Orez integral cu piept de pui: un deliciu sănătos

Îți recomandăm să încerci o rețetă delicioasă, simplu de realizat, dar care te va bucura cu sațietate și mult gust. Toacă mărunt o ceapă albă, taie cubulețe un morcov. Prăjește ceapa în mult unt. Adaugă morcovul și sărează nițel. Taie cuburi pieptul de pui și adaugă-l peste ceapă și morcov. Condimentează cu sare, piper, boia afumată și curry.

Taie cuburi două roșii decojite și adaugă peste carne, iar când se formează sosul lichid în tigaie, adaugă orezul integral, bulionul de găină, apoi lasă să se gătească la foc încet. Pentru un plus de savoare, servește acest fel de mâncare alături de o salată grecească și de un pahar de vin alb demisec.

Apropo, gătitul cărnii de pui în unt este un mod delicios de a-i conferi savoare și textură, fără să o usuci în exces. Totodată, din cauza insuficienței de fibre, carnea de pui trebuie neapărat însoțită de o garnitură, astfel vei beneficia de întreg complexul de substanțe nutritive, atât de necesare organismului tău.

Dacă ești un carnivor convins, însă vrei să ai o alimentație sănătoasă, nu ezita să îți faci plinul cu carne de pui din rețeaua de magazine METRO Cash&Carry sau prin intermediul serviciului de comenzi online. Alege cea mai proaspătă carne de pui, direct de la producătorii autohtoni, la prețuri avantajoase.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button