fbpx

Aperitive raw vegane ideale pentru orice eveniment din an

Un aperitiv raw vegan este ideal pentru orice eveniment, fie că este vorba de zile de naștere, sărbători, picnicuri, mai ales atunci când timpul este împotriva ta. Aperitivele raw-vegane sunt extrem de sănătoase și delicioase, vor cuceri cu siguranță inimile tuturor oaspeților tăi și se pot prepara destul de rapid!

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Stilul alimentar raw vegan a devenit din ce în ce mai popular în ultima perioadă, combinând principiile veganismului, vegetarianismului și alimentelor crude. Unii oameni aleg să înceapă acest stil culinar din viața lor din motive etice, în timp ce alții aleg acest stil de viață pentru a se bucura de toate beneficiile pe care le oferă pentru sănătate. Deci, dacă ești abia la început și dorești să pregătești un meniu raw vegan pentru invitații tăi, iată ce trebuie să incluzi, ce să excluzi din platoul cu aperitive și cum să-l gătești.

Lista de produse permise:

Fructe proaspete;

– Legume crude;

 Fructe uscate și diferite tipuri de carne crudă-uscată;

– Nuci și semințe crude;

– Cereale crude;

– Lapte și unt obținut din diverse nuci;

– Uleiuri bio, de măsline sau cocos – presate la rece;

– Alimente fermentate: varză acră;

– Alge marine;

– Raw vegan snacks;

– Vlăstari și germeni.

Ingrediente interzise

Pe de altă parte, în cazul în care vrei să urmezi această dietă, există o listă cu numeroase produse ce nu ar trebui incluse pe platourile de aperitive și rețete raw-vegan:

– Lactalele și ouăle;

– Carnea și peștele;

– Fructe, legume și cereale fierte sau procesate termic;

– Nuci și semințe prăjite;

– Chipsuri;

– Orice tip de alimente procesate;

– Cafea și ceai;

– Paste;

– Alcool;

– Alimente făcute la cuptor;

– Uleiuri rafinate;

– Sucurile și lactatele pasteurizate;

– Mierea, gelatina;

– Produsele de patiserie.

Reguli de preparare

Alimentele raw-vegane nu necesită preparare termică, ceea ce înseamnă că toate alimentele pot fi doar hidratate intens, se recomandă ca temperatura maximă să nu depășească 40-45 de grade Celsius. Cele mai simple, rapide și recomandate modalități de a pregăti rețete raw vegane sunt: mâncarea alimentelor în starea lor ca atare, stoarcerea fructelor și legumelor, amestecarea produselor într-un blender,hidratarea, deshidratarea, sau încolțirea acestora.

Pe lângă faptul că stilul alimentar raw vegan a devenit extrem de popular în rândurile diferitor generații, fiind un fel de trend, raw-veganismul are un și un șir de beneficii extrem importante sănătății interioare și exterioare. Iată câteva dintre acestea:

Favorizează pierderea în greutate

Unul dintre principalele beneficii ale unei diete raw vegane este pierderea în greutate. Vei descoperi că începi să pierzi în greutate în câteva săptămâni de la adoptarea regimului alimentar. Alimentele raw-vegane conțin multe fibre, care îmbunătățesc digestia și, de asemenea, ajută la hrănirea florei bacteriene bune intestinale, care oferă nutrienții necesari organismului.

Îmbunătățirea sistemului cardiovascular

Sănătatea inimii este direct proporțională cu regimul nostru alimentar. O dietă raw-vegană poate îmbunătăți starea sistemului cardiovascular și poate reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Această dietă include fructe, legume, semințe și cereale integrale, toate acestea contribuind și la scăderea colesterolului.

Vitamine necesare pentru păr și corp

Regimul raw vegan conține superalimente, acesta conține multe produse bogate în nutrienți: avocado, fructe de pădure, diverse leguminoase, ghimbir, usturoi, nuci și semințe. Așa că vei putea obține vitaminele de care ai nevoie pentru o sănătate bună pielii, părului, dar și a întregului corp!

Sunt o sursă enormă de energie

Stilul alimentar raw vegan oferă mai multă energie și poftă de viață decât dietele tradiționale. După fiecare masă de cereale, legume, leguminoase, fructe, nuci și semințe, îți vei relua cu ușurință activitățile zilnice, spre deosebire de mesele copioase care îți epuizează energia, te obosesc și te umflă la propriu.

Dieta raw vegană este una dintre cele mai stricte tipuri de diete în comparație cu regimurile vegetariene sau vegane. Cu toate acestea, oferă extrem de multe beneficii organismului.

Comandă toate produsele necesare pe linella.md, magazin alimentar online care îți va livra comanda direct la ușa casei tale și servește oaspeților tăi cele mai delicioase aperitive raw vegane, cu legume crude, nepreparate și neprocesate! Cu siguranță vei uimi papilele gustative ale tuturor oaspeților tăi. Încântă-i cu o rețea organică sănătoasă și bucurați-vă de fiecare moment pe care îl aveți împreună, plin de distracție și momente de neuitat!

 

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button